Cauți o garnitură delicioasă pentru pește, dar care să nu aibă multe calorii? Ei bine, ai ajuns în locul potrivit! În rândurile următoare, vei descoperi trei rețete de garnituri, care pun preparatul în valoare și care nu îngrașă.
Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care ar trebui introdus mai des în dieta tuturor. Unul dintre motivele pentru care, poate, nu consumăm pește așa des este că nu știm cu ce garnitură să îl servim. De aceea, în articolul de astăzi, am adunat cele mai simple și mai gustoase rețete, care merg excelent alăturate multor tipuri de pește.
Indiferent că este făcut la cuptor, prăjit, fiert sau pe grătar, peștele se potrivește de minune cu garniturile prezentate în continuare.
Garnitură delicioasă pentru pește. Trei rețete simple și savuroase
Peștele poate fi alăturat, cu succes, unei salate de cartofi, unei salate de sfeclă roșie cu hrean și mărar sau orezului de conopidă cu morcov.
Salată de cartofi, una dintre cele mai bune alegeri
Salata de cartofi este ideală pentru orice preparat, fie că este vorba de pește sau de friptură. Are un gust senzațional, nu are multe calorii și este foarte sățioasă.
Ai nevoie de un kilogram de cartofi, 12 linguri de smântână, două linguri de suc de lămâie proaspăt stors, trei linguri de muștar Dijon, mărar, sare și piper (după gust). Dacă vrei, poți să adaugi și alte legume în compoziție.
Salată de sfeclă roșie cu hrean și mărar
Pe lângă faptul că este plină de vitamine, salata de sfeclă roșie arată senzațional. Acest curcubeu acrișor are o textură crocantă, care merge perfect cu peștele moale.
Tot ce trebuie să faci este să tai rondele și să dai pe răzătoare 2-3 sfecle roșii fierte, să adaugi două lingurițe de hrean și o legătură de mărar. Amestecă ingredientele și bucură-te de o salată nemaipomenit de bună.
Orez de conopidă cu morcov
O altă variantă de garnitură pentru pește este orezul din conopidă. Are doar 25 de calorii la suta de grame și este foarte gustos în combinație cu peștele. Pentru a avea mai multă culoare, adaugă și morcov.
Orezul de conopidă cu morcov se prepară foarte simplu: taie, în buchețele, conopida, apoi mărunțește-o cu ajutorul unui cuțit sau a unui chopper. Apoi, dă un morcov pe răzătoare și toacă mărunt o ceapă. Călește totul într-o tigaie cu o lingură de ulei, până se înmoaie. Pune și conopida mărunțită și adaugă două linguri de apă. Lasă totul pe foc cinci minute, apoi pune sare și piper după gust.
Garnitură pentru pește bonus: Salsa de mango
Salsa de mango aduce savoarea unei garnituri exotice pe masa ta. Această garnitură este perfectă pentru peștele făcut la grill sau grătar.
Ai nevoie de: un mango, un ardei gras roșu, o cană de boabe de fasole roșie, o ceapă roșie, coriandru proaspăt, sucul de la o lămâie și sare și piper după gust.
Poftă bună!