Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Covid-19: Apa sărată ne-ar putea proteja de formele severe ale bolii
Covid-19: Apa sărată ne-ar putea proteja de formele severe ale bolii

Covid-19: Apa sărată ne-ar putea proteja de formele severe ale bolii

06 iul. 2020, 07:03,
în Sanatate

Gargara cu apă sărată, tratament pentru Covid-19? Un pahar de apă sărată ar putea reduce simptomele precoce și evoluția Covid-19? Aceasta este întrebarea pusă de cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh într-un nou studiu.

Pentru a calma gingiile dureroase, a scăpa rapid de o durere în gât sau de respirația urât mirositoare, gargara poate fi eficientă. Această metodă, care implică clătirea gâtului cu un lichid arat fără înghițirea lui, poate curăța membranele mucoase iritate și reduce inflamațiile pe termen lung. Ce se întâmplă dacă gargara cu apă sărată ar putea avea și un impact asupra Covid-19? Asta sugerează oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh.

Gargara cu apă sărată, tratament pentru Covid-19

Înainte de a prezenta această ipoteză, cercetătorii au examinat rezultatele unui studiu efectuat anul trecut și denumit ELVIS (Studiul de intervenție virală din Edinburgh și Lothians). Această cercetare a arătat că apa cu sare reduca simptomele de răceală și durata infecției, care este în medie de două zile și jumătate. Într-adevăr, după acest experiment, oamenii de știință au observat că persoanele care foloseau acest remediu la domiciliu au fost mai puțin congestionate și s-au recuperat mai repede decât alți pacienți. Era, de asemenea, mai puțin probabil să răspândească răcelile celor din jurul lor.

O altă observație: celulele epiteliale, care aliniază organele, ar putea avea un efect antiviral. În cauză ? Acestea produc acid hipoclor din ionii de clor găsiți în apa sărată folosită la fabricarea gargarelor. Acidul hipocloros este ingredientul activ în albire. Celulele epiteliale ar putea astfel să declanșeze un mecanism imunitar natural, care să permită organismului să se apere de virusuri.

Covid-19: apa sărată, o nouă speranță pentru tratament?

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că sarea este toxică pentru virusuri. Prin urmare, ei au sugerat că apa sărată ar putea stimula mecanisme naturale pentru combaterea Covid-19, reducând simptomele și durata bolii.

Pentru a dovedi eficacitatea acestei soluții asupra simptomelor Covid-19, cercetătorii vor lansa un nou studiu. În prezent, recrutează participanți. Oamenii de știință sunt în căutarea adulților care trăiesc în Scoția care au avut simptome ale coronavirusului până la 48 de ore sau care au testat recent pozitiv. Aceștia vor cere voluntarilor să se trateze zilnic cu apă sărată și să respecte în continuare gesturile de barieră.

Participanții din ambele grupuri vor ține un jurnal și își vor înregistra simptomele zilnic până când se vor simți mai bine sau până la 14 zile. Cercetătorii vor compara apoi datele din grupul care a efectuat zilnic gargara cu apă sărată cu cele a grupului care nu a efectuat gargara, pentru a vedea dacă există diferențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *