Prima pagină » Stiri si curiozitati » Gardul viu, sau lemnul câinesc! Iată câteva sfaturi de întreţinere
Gardul viu, sau lemnul câinesc! Iată câteva sfaturi de întreţinere

Gardul viu, sau lemnul câinesc! Iată câteva sfaturi de întreţinere

25 oct. 2023, 09:53,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Gardul viu, sau lemnul câinesc, este o plantă care se găseşte din ce în ce mai mult în România. Numeroase persoane le plantează pentru că acest tip de gard oferă atât intimitate cât și o imagine frumoasă.

Lemnul câinesc este o plantă specifică Europei și Asiei şi se poate planta foarte uşor. Dacă închiriem o foreză, putem planta și câteva sute de plante în doar o singură oră.

Cum putem să plantăm gardul viu, sau lemnul câinesc

Mulți cred că plantarea unui gard viu este o sarcină dificilă, deoarece implică nu doar plantarea unei plante, ci multe altele. Cu toate acestea, plantarea unui gard viu nu este deloc complicată. Este suficient să închiriați o foreză și într-o oră puteți săpa gropile pentru 200-300 de plante sau chiar să săpați un șanț.

Iată câțiva pași esențiali pentru plantarea cu succes a unui gard viu:

  • Înmuiați bine rădăcinile timp de 24 de ore pentru a permite absorbția optimă a apei și înmuierea acestora.
  • Amestecați solul extras cu turbă sau compost. Dacă aveți un sol greu sau lut, adăugați nisip pentru a-l îmbunătăți.
  • Așezați plantă în șanț, acoperiți rădăcinile cu sol și apoi compactați-l cu grijă pentru a asigura poziția corectă a plantelor.

Pe parcursul verii, este esențial să tundeți mlădițele lungi cel puțin o dată, tăindu-le până la jumătate din lungime. În toamnă, este necesar să repetați această operație cel puțin o dată, astfel încât, la ultima tundere la sfârșitul toamnei, planta să fie tunsă uniform în întregime.

Sfaturi generale pentru această plantă

Alegerea între plantarea într-un singur rând sau în două rânduri depinde de scopul dumneavoastră. În cazul plantării într-un singur rând, lăsați o distanță de 20 cm între plante, ceea ce înseamnă că aveți nevoie de 5 plante pe fiecare metru liniar. Această metodă este recomandată dacă deja aveți un gard existent și doriți să-l acoperiți cu un gard viu.

Dacă optați pentru plantarea în două rânduri, gardul viu va fi mai dens și mai frumos. Veți avea nevoie de 9-10 plante pe metru liniar. Această abordare este potrivită dacă nu aveți încă un gard și doriți să plantați un gard viu pentru a delimita o parte a grădinii sau pentru a obține un efect de protecție sporit.

Lemnul câinesc Rimini este o plantă remarcabil de rezistentă și nepretențioasă în ceea ce privește tipul de sol. Această specie prosperă în oricare tip de sol, făcându-l ideal pentru a fi folosit în crearea unui gard viu. Această plantă tolerează cu ușurință tunderea și datorită frunzelor sale mici, este ușor de modelat în orice formă topiară dorită. Chiar dacă întreținerea sa este relativ ușoară, este important să îi acordați atenția necesară.

Rezultatul va fi cu siguranță unul de admirat, iar grădina dumneavoastră va capăta un aspect estetic plăcut. Chiar dacă nu sunteți un grădinar experimentat, cu ajutorul acestui tip de gard viu, lemn câinesc, vă veți putea bucura de un spațiu exterior frumos înnobilat de vegetație.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *