Prima pagină » National » Gardul Palatului Cotroceni a fost vandalizat. Autorului i s-a întocmit dosar penal

Gardul Palatului Cotroceni a fost vandalizat. Autorului i s-a întocmit dosar penal

11 apr. 2022, 14:43,
în National

Pe numele lui Marian Căpăţână s-a întocmit un dosar penal, după ce acesta a fost prins când gardul Palatului Cotroceni a fost vandalizat. Individul încerca să scrie un text pe gardul instituţiei României, cu un spray cu vopsea.

Acesta a scris pe gardul Palatului Cotroceni mesajul „Iohannis trădător”.

Gardul Palatului Cotroceni a fost vandalizat de un bărbat

Astăzi, 11 aprilie 2022, Marian Căpăţână a săvârşit o nouă infracţiune. Individul a vandalizat gardul Palatului Cotroceni. După ce i s-a întocmit un dosar penal, bărbatul a fost şi amendat cu 500 de lei de Jandarmeria Română, pentru gestul său.

„Cu privire la imaginile apărute în spaţiul public, în care se observă un bărbat care inscripţionează un text, cu un spray cu vopsea, pe gardul împrejmuitor al Palatului Cotroceni, facem precizarea că în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Persoana în cauză a fostrapid identificată, iar cercetările sunt efectuate în acest moment de Secţia 17 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Gardul vilei lui Traian Băsescu a fost vandalizat tot de Marian Cătățână

Reamintim faptul că în urmă cu doar zece zile, Marian Căpățână a vandalizat şi gardul vilei de protocol a lui Traian Băsescu. Acesta a scris cu vopsea roșie mesajul „Petrov, achită-ți datoriile”.

Invitat într-o emisiune televizată, Căpățână a fost interpelat care a fost motivul ce a stat la baza gestului sau. Bărbatul a menţionat că a făcut un graffiti pe gardul fostului preşedinte al României din cauza faptului că Traian Băsescu are datorii la el și a început să rostească acuzații extrem de grave la adresa acestuia, într-un limbaj suburban, fiind de mai multe ori avertizat de prezentatori.

Într-un final, Marian Căpățână a fost dat afară din emisiune.

Politicianul Traian Băsescu este, fără dar și poate, politicianul numărul 1 al României, în ultimii 32 de ani. În același timp, caracterul acestui individ a făcut ca România să aibă extrem de mult de pierdut, pe eșichierul politicii mondiale și, mai ales, în contextul geopolitic actual prin faptul că s-a îndrăgostit de Elena Udrea, o spun pe românește, nu a mai ținut frâiele. Când te îndrăgostești, nu mai știi pe ce lume trăiești. Și ca să vedeți caracter infect”, a menționat atunci Marian Căpățână.

Imediat după ce și-a văzut gardul vandalizat, fostul președinte al statului român a avut o primă reacție. Traian Băsescu a transmis faptul că nu a primit nicio amenințare. Incidentul a fost înregistrat la scurt timp după ce Băsescu a fost declarat colaborator al Securității.

„(…) Nu văd care ar fi scopul nici să sun la poliție, cu ce ar ajuta. Nu am ce să spun. Mi se pare că e greu de explicat și dacă astea îs abordările instituțiilor statului, eu ce pot face? Inactivitatea instituțiilor nu mă surprinde. Ele sunt lovite de o lașitate când un om nu mai are putere. Dacă mai aveam putere, Căpățână era în dubă acum și gardul era curățat. Dacă eram într-o funcție de putere politică, acum sunt un pensionar inofensiv. Poliția nu va face nimic. Să îl aducă pe Căpățână să spele gardu”, a declarat Băsescu.

Astfel, după ce gardul Palatului Cotroceni a fost vandalizat, Marian Căpățână trebuie să achite amenda de 500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024