Prima pagină » Actualitate » Garda de Mediu din București a dat o amendă de 90.000 lei pentru cei care au construit bradul din doze de vaccin – FOTO

Garda de Mediu din București a dat o amendă de 90.000 lei pentru cei care au construit bradul din doze de vaccin – FOTO

09 dec. 2021, 16:34,
BZI.ro, în Actualitate

În urmă cu trei zile reprezentanții unui centru de vaccinare din București au construit primul brad anti-Covid-19. La acesta s-au utilizat nu mai puțin de 19.000 de doze de vaccin consumate. Construcția a fost realizată la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Capitală. Garda de Mediu a fost sesizată, iar coordonatorul centrului, dar şi firma care trebuia să preia deşeurile medicale au fost amendaţi cu suma de 90.000 de lei.

”Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea bradului din recipiente de vaccin, precum şi operatorul autorizat pentru transportul deşeurilor medicale, din acelaşi centru, au fost amendaţi cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM)”, a transmis, joi, Garda de Mediu.

Instituţia a anunțat, de asemenea, că, în plus, compania de transport s-a ales cu o notificare către Agenţia pentru Protecţia Mediului, în vederea suspendării activităţii, până la remedierea problemelor constatate, cu privire la nerespectarea regimului de transport al deşeurilor medicale, în vederea eliminării.

”Am fost sesizaţi în privinţa existenţei unor construcţii din deşeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureştiului, iar echipa de control a GNM a găsit şi sancţionat mai multe abateri legate de folosirea şi transportul deşeurilor medicale de acolo. Cele trei sancţiuni contravenţionale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcţiile respective au fost desfiinţate şi ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deşeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, aşa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

19.000 de doze de vaccin anti-Covid-19, folosite pentru a construi un brad de sărbători

Primul brad anti-COVID-19 a fost împodobit, la Palatul Copiilor din București, în urmă cu trei zile. Bradul avea o înălțime de aproximativ 3 metri și au fost utilizate nu mai puțin de 19.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Reprezentanții centrului de vaccinare au afirmat la acel moment faptul că atât cutiile de cadouri care se află în jurul bradului anti-COVID, cât și căsuța, sunt realizate din doze de vaccin Johnson & Johnson, iar bradul cu Pfizer și Moderna.

Bradul – „pro sănătate și pro viață” a fost împodobit în aproximativ 200 de ore.

„După sute de ore de muncă, “Bradul” de Crăciun de la Palatul Copiilor este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare. Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. “Bradul” are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson. Meritul este al personalului din centru și al tuturor celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, cea mai la îndemână soluție de protecție”, se menționa pe pagina de Facebook „RO Vaccinare”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *