Prima pagină » Razboi în Ucraina » Gara din Kramatorsk bombardată de armata rusă. Zeci de civili au murit în urma atacului

Gara din Kramatorsk bombardată de armata rusă. Zeci de civili au murit în urma atacului

08 apr. 2022, 12:32,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Gara din Kramatorsk, din estul Ucrainei, a fost lovită de două rachete ruseşti. Compania feroviară de stat a anunţat că în urma atacului, zeci de persoane şi-au pierdut viaţa.

De altfel, un atac aerian asupra unei căi ferate a blocat mai multe trenuri tot în zona de est.

Gara din Kramatorsk bombardată, barbat ce se afla printre persoanele decedate in gara din Kramatorsk

În momentul atacului, în gara se aflau mii de civili, şi conform primelor informații, sunt declaraţi peste 30 de morți și peste 100 de răniți

Gara din Kramatorsk bombardată de armata rusă

Gara din Kramatorsk bombardată de ruși este folosită pentru evacuarea civililor din zonele atacate de trupele Rusiei. În momentul atacului, în gara se aflau mii de civili, şi conform primelor informații, sunt declaraţi peste 30 de morți și peste 100 de răniți.

Totodată, anterior au apărut informații potrivit cărora trei trenuri de evacuare au fost blocate după un atac aerian asupra unei căi ferate controlate de Ucraina în apropiere de stația Barvinkove din estul Ucrainei. Astfel că trenurile care pleacă din Slovyansk, Kramatorsk și Lyman, care se află în regiunea Donețk, au fost blocate.

Deputatul ucrainean Leşia Vasylenkoe a anunţat de asemenea, că alte atacurile aeriene au lovit linia de cale ferată în partea de nord a regiunii Donețk.

Gara din Kramatorsk bombardată, sute de ucraineni ce incearca sa iasa din Ucraina

anterior au apărut informații potrivit cărora trei trenuri de evacuare au fost blocate după un atac aerian asupra unei căi ferate controlate de Ucraina în apropiere de stația Barvinkove din estul Ucrainei

Prima reacţie a preşedintelui rus după masacrul de la Bucea

Într-o altă ordine de idei, amintim că mai mulți oficiali ruşi au negat orice abuz din partea forţelor ruse la Bucha. Kremlinul a declarat că imaginile sunt ”falsificare” publicate la sfârşitul săptămânii trecute de mass-media. Miercuri, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a acuzat oficialii şi mass-media occidentale că ”au dat un verdict  vinovat împotriva ţării noastre (…) fără să încerce măcar să verifice nimic”.

”Această falsificare penală a fost inventată pentru a justifica următoarea serie de sancţiuni” împotriva Moscovei, inclusiv o expulzare pe scară largă a diplomaţilor din diferite ţări” a afirmat ea, într-o conferinţă de presă săptămânală, apreciind că mass-media occidentale sunt ”complice” la abuzurile din Bucea.

”Şi desigur, pentru a complica, dacă nu a perturba complet negocierile (de pace)”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

Potrivit acesteia, ucrainenii fie a executat civili în acest oraş, fie a transportat cadavre acolo pentru a crea un scenariu.

Gara din Kramatorsk bombardată, copii ucraineni ce dorm in gara

Deputatul ucrainean Leşia Vasylenkoe a anunţat de asemenea, că alte atacurile aeriene au lovit linia de cale ferată în partea de nord a regiunii Donețk

De altfel, președintele SUA, Joe Biden l-a acuzat luni, 4 aprilie, pe Vladimir Putin de crime de război şi a declarat că doreşte un proces pentru aceste crime, după masacrul de la Bucea. Reacția președintelui american se alătură revoltei exprimate de comunitatea internațională după descoperirea a numeroase cadavre de civili în regiunea Kievului în urma retragerii forţelor militare ruse.

Reamintim, Gara din Kramatorsk, din estul Ucrainei, a fost lovită de două rachete ruseşti. În urma atacului, cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *