Prima pagină » Sanatate » Ganglioni inflamați în gât-poze. În timpul căror boli apare acest simptom neplăcut?

Ganglioni inflamați în gât-poze. În timpul căror boli apare acest simptom neplăcut?

23 ian. 2023, 11:08,
în Sanatate

Cel mai frecvent, inflamarea la nivelul de ganglioni din gât exact ca în poze are loc în timpul manifestării unei infecții a urechii. De asemenea, cauza afecțiunii poate fi o infecție respiratorie acută, gripa sau bolile orale, de la stomatită la carii dentare. De asemenea, ganglionii limfatici din apropierea urechilor se inflamează în cazul otitei medii. Locația ganglionilor limfatici joacă un rol important în determinarea locului unde se află infecția, deoarece aceștia semnalează de obicei boala în organele din apropiere.

Printre cauzele mai puțin frecvente ale durerii ganglionilor limfatici se numără tulburările metabolice, alcoolismul, bolile tiroidiene sau simplele alergii, deși ar fi greșit să excludem cu totul aceste variante. Din păcate, inflamarea ganglionilor limfatici poate fi asociată și cu probleme grave, cum ar fi leziuni mecanice ale ganglionului limfatic în sine sau ale țesuturilor învecinate, sau transformarea canceroasă a celulelor țesutului limfatici.

Ganglioni în gât-poze. Primele simptome care semnalează o afecțiune

În orice caz, ganglionii limfatici inflamați sunt un semn al unui sistem imunitar disfuncțional. În acest sens, există o concepție greșită comună conform căreia senzațiile dureroase la nivelul ganglionilor limfatici individuali și mărirea lor ar putea fi un semn de SIDA la o persoană. Acest lucru nu este în întregime corect, deoarece persoanele infectate cu HIV suferă de grupuri mărite de ganglioni limfatici.

Tratamentul ganglionilor limfatici depinde în întregime de cauza inflamației. Pentru a evita să „treceți cu vederea” boala, trebuie doar să fiți atenți atunci când vă examinați gâtul. Atunci când apare o inflamație, ganglionii limfatici se măresc, topografia submandibulară familiară, de exemplu, devine mai netedă.

Există aproximativ o sută de boli asociate cu această afecțiune, așa că autodiagnoza este o idee proastă. Este mult mai bine să consultați un medic generalist, el sau ea va putea efectua o examinare completă, după care pacientul va fi trimis la un specialist, în funcție de natura inflamației.

Simptomele caracteristice ale inflamației includ modificări ale consistenței ganglionului limfatic. Acesta poate deveni moale din cauza supurației sau dură din cauza dezvoltării celulelor canceroase în țesutul limfatic. De asemenea, apare durerea la palpare sau la înghițire, înroșirea pielii în zona afectată, precum și apatia, oboseala, durerile de cap și temperatura inevitabilă.

Cel mai frecvent tratament pentru a scăpa de disconfort. Medicamentele recomandate de specialiști

Dacă aveți ganglioni limfatici dureroși în gât din cauza anginei sau a oricărei alte boli în care astfel de senzații sunt doar un simptom, durerea va trece odată cu sfârșitul bolii de bază. Simptomele ușoare, adică o senzație de furnicături la înghițire sau apăsare, slăbiciune generală și răceli frecvente, indică o înrăutățire generală a sistemului imunitar.

Cel mai frecvent tratament este terapia cu frecvență ultraînaltă, o procedură nedureroasă și lipsită de disconfort, efectuată cu un echipament special. Antibioticele și medicamentele antiinflamatorii pot fi prescrise de un medic, dacă este strict necesar, dar, în general, odihna la pat, vitaminele și multe lichide sunt suficiente.

Tinctura de Echinacea, o plantă cu adevărat magică, un antiseptic natural care înlătură inflamațiile și întărește sistemul imunitar, poate ajuta la ameliorarea bolii. Decocturile de mentă, mușețel sau calendula te pot ajuta să te simți mai bine, iar o gargară cu sare și sifon poate ajuta la combaterea inflamației.

Nu uitați că ganglioni din gat inflamați ca în poze nu trebuie niciodată încălziți, frecați sau să li se aplice iod în zona respectivă. Astfel de proceduri agravează boala și accelerează răspândirea infecției.

Bugetul.ro
Dispare lacul din București văzut de milioane de localnici măcar o dată în viață. Totul se transformă într-un spațiu dedicat activităților sportive
redactia.ro
Cum l-a numit Mihai Gâdea pe George Simion după ce președintele AUR a jignit femeile din România
Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
a1.ro
Ce salariu va avea Nicușor Dan ca președinte al României. Cu cât este mai mare față de salariul pe care îl lua ca primar general
Playtech.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine în 2025. Ce salariu mediu au locuitorii
observatornews.ro
Fructele românești, lovite de vreme. Cireşele au ajuns să coste şi 50 de lei pe kilogram
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cele mai fragile zodii. Sunt extrem de sensibile
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
S-a aflat cine este în spatele lui George Simion. Întâlnire controversată în Austria
Playtech.ro
Ce se întâmplă în culisele PSD? PNL și USR își împart rămășițele partidului condus de Ciolacu / Surse EXCLUSIVE
Dailybusiness.ro
Iunie 2025 aduce odihna binemeritată. Zile libere extinse și drepturi sporite pentru angajați
RomaniaTV
CUTREMUR la CCR! Se cere ANULAREA alegerilor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Carmen Iohannis și-a făcut INTERVENȚII la față. Soția lui Iohannis a întinerit peste noapte. Toți și-au dat coate când au văzut-o / FOTO
redactia.ro
Prima decizie importantă luată de americani în privința României imediat după alegerea lui Nicușor Dan ca președinte
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 mai 2025
22 mai 2025