Prima pagină » Local » Gândurile unui polițist ieșean la început de drum: Andrei Pleșcan crede că această meserie trebuie făcută din vocație!

Gândurile unui polițist ieșean la început de drum: Andrei Pleșcan crede că această meserie trebuie făcută din vocație!

06 apr. 2022, 00:01,
Andreea Andrei, în Local

Andrei Pleșcan este unul dintre agenții de poliție care au absolvit în luna martie 2022. Acesta a fost repartizat la Poliția Pașcani și pentru că este la început de drum în carieră, pentru moment are un mentor.

Toți agenții de poliție care au absolvit în luna martie 2022 și au fost încadrați în Inspectoratul de Poliție Județean Iași au fost primiți de către colegii mai vechi cu înțelegere și colegialitate.

Astfel fiecare agent la început de drum are un mentor dintre agenții cu experiență în domeniu. Andrei Pleșcan este un astfel de „învățăcel”.

Agent Pleșcan face parte din lotul absolvenților din luna martie 2022

Agent Pleșcan face parte din lotul absolvenților din luna martie 2022

Gândurile unui polițist la început de drum

 Toți agenții încadrați recent vor fi supervizați de un agent cu mai multă experiență profesională

Toți agenții încadrați recent vor fi supervizați de un agent cu mai multă experiență profesională

Andrei Pleșcan a devenit polițist din pasiune pentru această profesie. Acesta are un puternic simț patriotic și consideră că pentru un polițist este foarte important să fie mereu alert pentru a fi cu adevărat reprezentant al „Siguranței și încrederii”.

Acesta este preocupat de educația rutieră a tinerilor și consideră că valorile unui bun cetățean trebuie știute de copii ce sunt pe băncile școlilor.

„Consider că este foarte important ca de la o vârstă fragedă aceștia (n.r. – copiii) să posede cunoștințe despre reguli de circulație din postura pietonului, să știe când, cum și în ce manieră să apeleze la serviciile specializate ale Poliției Române, să cunoască drepturile și libertățile fundamentale ale unui cetățean, precum și obligațiile aferente acestuia, să fie capabili în a înțelege consecințele faptelor și atitudinii lor în societate dând dovadă de spirit civic , indiferent de situație”, a declarat Andrei Pleșcan agent în cadrul Poliției Pașcani.

 Andrei Pleșcan este absolvent al Școlii de Agenți de Poliție de la Câmpina

Andrei Pleșcan este absolvent al Școlii de Agenți de Poliție de la Câmpina

Ce deviză ar trebui să aibă fiecare polițist

mai multi agenti de politie pozati de la spate

Mai mult de 30 de agenți  noi de poliție au fost atribuiți biroului de Ordine Publică

Profesia de polițist este pentru mulți agenți o onoare. Agentul Andrei Pleșcan este un tânăr care la 20 de ani simte că a ales corect drumul său în carieră. Acesta vorbește cu mândrie de onoarea de a fi reprezentant al IPJ Iași.

„Profesia de polițist este o vocație, o onoare manifestată prin devotament. Încă de la o vârstă fragedă, am fost atras de această profesie şi priveam cu entuziasm poliţistul în uniformă, care denotă încredere, siguranţă şi patriotism. Cariera de poliţist trebuie să fie o îmbinare perfectă între pasiune şi meserie, astfel încât să ofere poliţistului linişte sufletească şi satisfacţie profesională”, spune Andrei Pleșcan, agent al Poliției Municipiului Pașcani.

Andrei este născut în Pașcani, a terminat Liceul „Mihai Costin” din Pașcani după care a absolvit Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr „Câmpina, cu media 9,52, în luna martie 2022. În curând agentul va împlini vârsta de 21 de ani.

„Șeful Poliției Municipiului Pașcani, comisar șef Vasiliu Bogdan, le-a urat succes în activitate celor 6 polițiști, proaspăt absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina.Agent de poliție Andrei Pleșcan este un tânăr ambițios din Valea Seacă, căruia îi dorim să realizeze tot ce și-a propus pe plan profesional, indiferent de dificultățile pe care le va întâlni!”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Toți agenții care au absolvit în luna martie sunt la început de drum și vor fi atenți supravegheați de agenții cu experiență care, pentru 6 luni, vor fi supervizorii acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *