Prima pagină » Actualitate » Ganditi-va de doua ori inainte de a bate la usa acestui medic. Pacientele sunt ingrozite
Ganditi-va de doua ori inainte de a bate la usa acestui medic. Pacientele sunt ingrozite

Ganditi-va de doua ori inainte de a bate la usa acestui medic. Pacientele sunt ingrozite

26 apr. 2015, 21:26,
Magda Olteanu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:493954;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Bolnava a ajuns in cabinetul medicului dupa ce a facut un examen Computer Tomograf @ In urma cu cateva luni, ieseanca a aflat ca sufera de o boala intr-un stadiu foarte avansat, cu complicatii @ Nici astazi nu si-a revenit din starea de soc

In urma cu cinci luni a suferit un soc cand a auzit diagnosticul medicului. A urmat tratamente dure si inca nu a reusit sa treaca peste acea stare. Familia incearca din rasputeri sa o incurajeze, sa-i fie permanent aproape pentru a depasi aceasta situatie. Ieseanca in varsta de 59 ani a fost diagnosticata in luna decembrie 2014 cu neoplasm ovarian peritoneal stadiu IV, cu metastaze pulmonare ulterior indepartate endoscopic.

Saptamana trecuta a fost nevoita sa faca o noua interventie endoscopica la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iasi. Nu si-a imaginat ca dupa atata suferinta va ajunge sa suporte asa ceva din partea unui medic. Pentru ca fiica pacientei a indraznit sa-i spuna medicului ca ceea ce a facut este inuman, doctorul i-a spus sa mearga la un spital privat daca nu-i convine. La un moment dat, in timpul interventiei de colonoscopie, bolnava a fost scoasa afara din cabinet in tipetele medicului care ii reprosa ca a pierdut timpul cu ea. Totul s-a intamplat joi, 23 aprilie, in cabinetul dr. Andrei Iancu Cozorici, medic specialist gastroenterologie, dupa cum sustine fiica pacientei.

Aceasta a precizat ca dr. Cozorici nu ar trebui sa se numeasca medic si ar trebui sa-i fie interzis sa mai consulte pacientii, pentru ca, in primul rand, nu este om. „Medicul oncolog i-a tansmis sa faca pregatiri pentru procedura, colonoscopie cu o zi inainte, zi in care mama mea s-a straduit asa cum a fost sfatuita, sa ia ultima masa la ora 12:00, fara carne si sa bea 3 plicuri de Fortrans, asa cum facuse si pentru Computer Tomograf. A doua zi, a ajuns la cabinetul medicului Andrei Cozorici, la ora programata. Medicul nu a vrut sub nicio forma sa-i faca anestezie, desi mama a solicitat acest lucru. In timpul colonoscopiei, doctorul Cozorici a inceput sa tipe la ea intrucat colonul nu era perfect curatat si a chinuit-o timp de o ora de parca n-ar fi fost o fiinta umana, mama plangand pe masa si spunand ca nu mai rezista la durerile provocate. Ca si cum nu auzea, si-a continuat procedura certand-o in continuare si, in final, a scos-o afara strigand ca nu-i va da niciun rezultat, intrucat nu a reusit sa vada nimic. Mama plangea si nu se putea ridica de durere”, a declarat fiica bolnavei.

„Unii medici se comporta inuman cu pacientii”

Colonoscopia a fost recomandata de medicul radiolog dupa ce i-a facut pacientei un Computer Tomograf cu cateva zile inainte de a ajunge pe mana dr. Andrei Cozorici. „Este nomal asa ceva? Am mers sa-i spun dr. Cozorici ca felul in care s-a comportat nu este uman si mi-a spus ca daca doresc altfel de tratament sa merg la privat, ca la IRO asa e procedura. Mama face citostatice si medicul de la CT i-a spus sa faca colonoscopie unde a fost chinuita degeaba. Chiar meritam sa fim tratati in felul acesta? Unii medici se comporta inuman cu pacientii si ei ar trebui sa suporte orice? Nu e de-ajuns ca oamenii care ajung la IRO deja au dureri insuportabile si starea lor psihica este foarte depreciata? De ce trebuie sa suportam mojiciile unor astfel de «medici»?”, a spus fiica pacientei.

„Dr. Cozorici este painea lui Dumnezeu”

Managerul Institutului Regional de Oncologie din Iasi a spus ca nu crede ca este vorba despre medicul Andrei Iancu Cozorici, deoarece este un om extraordinar. „Doctorul Cozorici este painea lui Dumnezeu. Nu cred ca a putut sa spuna asa ceva despre un bolnav. Poate este vorba despre un alt medic. Maine (astazi – n.r.) ma interesez si o sa vad despre ce este vorba”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024