Prima pagină » Local » Gândirea pozitivă contribuie la vindecarea bolilor? Iată ce spune medicul cardiolog Cezar Amititeloaie – VIDEO

Gândirea pozitivă contribuie la vindecarea bolilor? Iată ce spune medicul cardiolog Cezar Amititeloaie – VIDEO

24 oct. 2022, 14:01, 1 ,
BZI.ro, în Local

Multe persoane se întreabă dacă gândirea pozitivă contribuie la vindecarea bolilor. Ei bine, în articolul de astăzi, aflați care este opinia medicului cardiolog Cezar Amititeloaie despre gândirea pozitivă și despre influența acesteia în vindecarea bolilor.

Gândirea pozitivă este un concept tot mai întâlnit. Zi de zi auziți, probabil, aceste îndemnuri: „Gândește pozitiv!” sau „Fii pozitiv!”, dar cât de adevărate sunt? Numeroși oameni, indiferent că scriu cărți de dezvoltare personală sau nu, plasează gândirea pozitivă pe un piedestal în ceea ce privește acțiunile ce trebuie întreprinse, pentru a viață o viață împlinită și fericită. Zeci de cărți, articole și studii științice au ca premisă gândirea pozitivă, dar care este influența acesteia în privința vindecării bolilor? În continuare, descoperiți ce părere are medicul cardiolog Cezar Amititeloaie despre acest concept frecvent întâlnit în viața de zi cu zi.

Dr. Cezar Amititeloaie: „O persoană cu o gândire pozitivă se poate vindeca, dar trebuie să schimbe foarte multe aspecte ale vieții”

Doctor Cezar, așa cum se intitulează medicul cardiolog Cezar Amititeloaie pe rețelele de socializare, este de părere că o gândire pozitivă aduce cu sine și alte comportamente benefice. De pildă, atunci când începeți să aveți gânduri pozitive, vă orientați spre un stil de viață mai sănătos, bazat pe mișcare și o alimentație corespunzătoare, lipsit de vicii. Cu alte cuvinte, o persoană cu o gândire sănătoasă se poate vindeca, dar trebuie să schimbe foarte multe aspecte ale vieții.

„O gândire pozitivă aduce cu sine și alte comportamente benefice. Când începi să gândești pozitiv, să vezi viața un pic mai roz, începi să faci mai multă mișcare, nu mai ești nevoit să mănânci compulsiv și emoțional, ești mai atent, nu mai ai acele nevoi interioare, pe care să ți le compensezi cu fumat sau cu alcool. În momentul în care ești flămând emoțional, cazi în toate aceste vicii și în toate aceste păcate. Deci, o persoană cu o gândire pozitivă da, se poate vindeca, dar trebuie să schimbe foarte multe aspecte ale vieții.”, a declarat medicul Cezar Amititeloaie la BZI LIVE.

Dr. Cezar Amititeloaie, despre renunțarea la vicii: „Dorința crește foarte mult când ceva este interzis”

Medicul a discutat, la BZI LIVE, despre renunțarea la vicii, în special la renunțarea la fumat. Acesta consideră că fumătorii pot renunțat la acest viciu, însă trebuie să o facă treptat, dată fiind relația specială pe care o au cu fumatul. Pentru a scăpa de această rutină dăunătoare, este necesară introducerea altor rutine. Și, fiindcă opreliștea creează o dorință și mai mare, dr. Cezar Amititeloaie propune următoarea strategie: o zi sau două fără fumat, cu garanția că în cea de-a treia zi se poate fuma din nou. Numărul de zile fără fumat trebuie să crească treptat, până când dispare dorința de a fuma.

„Strategii sunt foarte multe. O abordare care, cred că este cea mai ușor de urmat, este renunțarea treptată. Fumătorii au o anumită relație cu fumatul, nu e vorba doar de nicotină, e vorba de un anumit obicei, o anumită rutină. Ca să scapi de acea rutină, treptat trebuie să introduci alte rutine în viața ta, dar până să își facă acele lucruri noi, benefice, efectul, tu încă ai nevoie de rutina anterioară. Și atunci eu aș propune, pentru cei care vor să încerce, următoarea abordare. Sunt fumător, ok, mă las o zi de fumat, o zi nu mai moare nimeni, o zi poți să renunți, sau două. După care a treia zi fumezi. Dar tu știi în prima zi și a doua zi că a treia zi vei fuma. În momentul în care știi că nu-ți mai este interzis, dorința față de acel lucru nu mai este atât de mare. Dorința crește foarte mult când ceva este interzis. Ăsta este un efect psihologic dovedit la toate ființele. Deci opreliștea creează o dorință și mai mare. Dar dacă tu știi că o zi-două nu fumezi, dar a treia zi fumezi cât vrei, dar probabil nu vei mai avea aceeași nevoie. În două zile, corpul s-a dezadaptat de la fumat și atunci când vei fuma următoarea țigară, îți va produce un efect mai mare. La un moment dat vei reuși să nu mai depinzi atât de mult de fumat ca și sursă de fericire.”, a propus medicul Cezar Amititeloaie.

De asemenea, medicul a adăugat că, între timp, trebuie introduse rutine noi, care să înlocuiască fumatul. El recomandă sportul și alimentația sănătoasă.

„Între timp, introduci sportul, ca și rutină, începi să consumi o alimentație mai sănătoasă, pentru că, dacă nu vii cu ceva în plus, te vei duce să consumi zahăr sau produse nesănătoase, ca să îți satisfacă nevoia. Motivația poate fi susținută din aproape în aproape, dar ca să zici că te încarci cu motivație și zici că de mâine trăiești perfect, este aproape imposibil și este o iluzie. Deci cei care propun așa ceva, nu înțeleg fenomenul psihologic. Adică nu poți deodată să renunți la hormonii tăi, ai fericirii, pe care îi aveai până atunci. O abordare treptată e mult mai ușor de gestionat.”, a adăugat medicul în emisiunea BZI LIVE.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *