Prima pagină » Informații utile » Gândacii de apartament, alungați cu ingrediente fără chimicale. Cele mai bune remedii naturale

Gândacii de apartament, alungați cu ingrediente fără chimicale. Cele mai bune remedii naturale

15 iul. 2024, 12:10,
BZI.ro, în Informații utile

Gândacii de apartament nu sunt un indicator al mizeriei în casă, însă aceștia pot deveni un adevărat coșmar, apesctul lor fiind neplăcut și chiar înfricoșător pentru unii oameni.

Gândacii de apartament reprezintă coșmarul oricui își dorește o casă curată și sănătoasă. Apariția acestora este favorizată de mâncarea pe o lăsăm în diferite locuri din casă. Fiziologia le permite să supraviețuiască câteva săptămânii fără hrană sau sau să mănânce hârtie, piele, lemn sau chiar pânză.

Remedii naturale împotriva gândacilor de apartament

Dacă te confrunți cu dăunători precum gândacii de apartament, atunci războiul tău poate fi lung. Este important să se țină cont de faptul că se înmulțesc foarte repede și, în căutarea unei vieți mai bune, se strecoară nu doar în tot apartament, ci în întregul anasamblu rezidențial.

Înainte de otrăvirea gândacilor, trebuie să vorbiți cu vecinii despre prezența lor în alte apartamente. Dacă otrăvești numai în apartamentul tău, atunci mai târziu gândacii vecinilor tăi vor reveni la tine.
Prin urmare, toată lumea ar trebui să înceapă să persecute paraziții în același timp.

Utilizarea substanțelor chimice împotriva gândacilor de apartament poate fi periculoasă, mai ales dacă aveți copii mici sau animale de companie. Există însă și remedii naturale care te scapă atât de gândaci, cât și de păianjenul de casă sau alte insecte într-o clipă.

În acest scop, cimbrul te poate scăpa de dăunători pentru că această plantă descurajează țânțarii, gândacii și muștele să intre în casă. Dacă vrei să respingi insectele cu succes, trebuie să presezi frunzele de cimbru pentru ca substanța chimică să fie eliberată.
Odată ce acești dăunători vor simți miros de cimbru, se vor îndepărta de apartamentul tău.

Gândacii de apartament nu suportă usturoiul. Pentru a elimina gândacii de apartament nu trebuie să faci decât să pui la fiert usturoiul într-o oală cu apă pentru o jumătate de oră și vei obține un pesticid natural și eficient.
De asemenea, frunzele de dafin sunt un dușman pentru gândacii de apartament. Această plantă nu îi ucide, dar îi gonește din cauza mirosului puternic pe care îl emană. Așadar, o soluție excelentă pentru a opri gândacii de apartament de la a-și face cuib este să pui ramuri sau frunze de dafin peste tot prin casă, în special în spatele mobilei.

Cât de periculoși sunt

Gândacii de apartament nu mușcă și, în general, se tem de oameni. Nu există niciun rău vizibil, dar murdăria pe care o aduc nu vă va lăsa într-o stare bună de sănătate. Ei examinează gunoiul în căutare de hrană, toaleta în căutare de apă, apoi transportă o grămadă de bacterii diferite în jurul apartamentului pe picioare, lăsându-le pe jucăriile copiilor, pe mobilă și, cel mai rău, pe masă și pe tacâmuri.

Pentru unii oameni, activiatea insectelor s-ar putea să nu se reflecte în niciun fel, în timp ce cineva poate fi grav otrăvit. Bacteriile sunt diferite, fiecare organism reacționează la ele în mod individual, așa că gândacii nu ar trebui să se înmulțească și să alerge unde doresc.

Gândacii de apartament trăiesc aproximativ 6-8 luni, iar în acest timp femela depunde 320 de ouă, cu cât sunt mai multe, cu atât scapi mai greu de ei.
Gândacii de apartament sunt creaturi înfricoșătoare, care încearcă să stea la distanță de ochii omului și de razele directe de lumină, aceștia încearcă să rămână la umbră și să trăiască în locuri întunecate, umede și aglomerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *