Ganache de ciocolată albă. Un răsfăț pentru papilele gustative

04 dec. 2023, 09:39,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim un tort cremos și delicios, putem face un ganache de ciocolată albă pentru a umple blatul pufos și însiropat. Gustosul ganache de ciocolată albă este ideal pentru torturi și prăjituri și se face rapid, cu doar câteva ingrediente simple. Iată rețeta cu care vei pregăti un răsfăț pentru papilele gustative.

Ganache de ciocolată albă

Când vine vorba de savurosul desert de casă, rețetele sunt inedite, rafinate și spectaculoase. Pentru un tort aniversar putem pregăti un ganache de ciocolată albă. Această cremă poate fi folosită pentru a decora tortul, dar și pentru a-l umple.

La fel de bine, putem folosi gustosul ganache pentru ornarea prăjiturilor fragede. Ganache-ul este cea mai apreciată cremă de tort. Secretul pentru a obține ganache-ul perfect este să fie rece, scos de la frigider atunci când se bate crema cu mixerul. Nu trebuie mixată crema nici foarte mult pentru că se va tăia.

Crema ganache de ciocolată albă ne va ajuta să obținem cele mai bune torturi și prăjituri de casă. Aceasta se face cu câteva ingrediente, însă avem nevoie de îndemânare și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un adevărat deliciu. Ganache-ul poate fi făcut cu ciocolată albă sau neagră, în funcție de preferințe. Dacă folosim această cremă pentru decor, putem adăuga și niște fulgi de cocos sau de ciocolată. Torturile cu ganache de ciocolată albă sunt ideale pentru iubitorii de deserturi cremoase și rafinate.

La fel de bine putem face un sos de vanilie pentru a orna sau a umple prăjituri de casă fragede, pufoase și gustoase. Rețetele de desert sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Un desert gustos este prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie și foi coapte la dosul tăvii. La fel de bine, putem face și o porție de clătite în sos de vanilie. Clătitele se vor însiropa și vor avea un gust desăvârșit.

Cum să pregătești crema perfectă pentru un tort aniversar

Pentru deliciosul ganache de ciocolată albă vom avea nevoie de 200 g de ciocolată albă, 150 ml de smântână și 40 g de unt. Dacă dorim, putem face un ganache de ciocolată neagră. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Mai întâi se rupe ciocolata în bucăți și se pune la topit pe baie de aburi. După ce s-a topit se adaugă smântâna și se amestecă foarte bine apoi se adaugă untul. Compoziția obținută se dă la frigider pentru trei ore.

Se scoate crema și se mixează timp de 2 minute pentru a obține un ganache spumos, cremos și fin. Crema de ciocolată albă se folosește la prăjituri, torturi și alte deserturi rafinate. Ganache-ul poate fi folosit și pentru a umple fursecuri de casă fragede de se topesc în gură. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final ne vom răsfăța papilele gustative.

Ganache-ul de ciocolată albă se face rapid, cu doar câteva ingrediente și va transforma orice desert simplu într-un adevărat deliciu. Rețeta este la îndemâna oricui, iar cu un strop de imaginație succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *