Prima pagină » Culinar » Găluște cu prune și cu griș, fără cartofi. Află care este ingredientul pe care să îl adaugi ca să iasă delicioase!

Găluște cu prune și cu griș, fără cartofi. Află care este ingredientul pe care să îl adaugi ca să iasă delicioase!

29 ian. 2025, 10:37,
Redacția BZI în Culinar

Aceasta este cea mai simplă rețetă pentru niște găluste cu prune și cu griș fără cartofi delicioase, fix ca acelea pe care ți le faceau mama și bunica, în copilărie. Urmează pașii simpli de mai jos și nu ai ce să greșești, îți vor iesi perfect.

Găluște cu prune și griș, o rețetă simplă pentru un preparat apreciat de toată lumea. În cazul în care vrei să pregătești un desert rapid și gustos, găluștele cu prune este alegerea perfectă pentru masa în familie. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar modul de preparare este foarte simplu.

Găluște cu prune și cu griș, fără cartofi

Cine nu mâncat cel puțin o dată în viața lui găluște cu prune, în special în perioada copilăriei? Un desert cu aluat pe bază de cartofi și făină, decorat cu griș și zahăr, în interiorul căruia se află prune zemoase și dulci.

Dacă nu te mai încântă combinația făină-cartofi din diferite motive, iată o rețetă ideală pentru tine și anume găluște cu prune și griș fără cartofi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum poți să pregătești această rețetă. Ingredientele necesare sunt 500 g făină; 500 ml de apă; 5-6 linguri de ulei; 2 ouă; 400-500 g de prune (depinde de câte găluște ies); 1 plic de zahăr vanilat; 150 g de pesmet; scorțișoară (opțional); 50 g de unt; zahăr tos; 1 praf de sare.

Pune 500 ml de apă la fiert, în care ai adăugat un praf de sare și 5 ori 6 linguri de ulei. În momentul în care lichidul dă în clocot, adaugă făina în el. La final, amestecă cu o lingură de lemn până se formează un aluat bun de frământat.

Lasă compoziția obținută la răcit, timp în care trebuie să pregătești prunele. Spală-le bine și îndepărtează sâmburii din interiorul lor. Desfă fructele în jumătate și presară puțină scorțișoară și zahăr în interiorul lor.

Când se adaugă ouăle în aluat

Sparge ouăle peste aluat, adaugă plicul de zahăr vanilat și două-trei linguri de zahăr tos. Amestecă cu o lingură, apoi frământă cu mâinile compoziția. Aluatul este gata în momentul în care nu se mai lipește de degete.

Rulează aluatul astfel încât să aibă forma unei rulate, apoi taie din el bucăți din care vei forma găluștele. Întinde fiecare bucată în mână, pune în ea câte o jumătate de prună și acoper-o bine.

Pune apa la fiert, apoi adaugă găluștele cu prune fără cartofi la fiert. În momentul în care se ridică la suprafață, ia-le cu o paletă și pune-le pe o farfurie. Între timp, pregătește și compoziția de pesmet.

Pune untul la topit, adaugă pesmetul, puțin zahăr și scorțișoară. După ce scoți găluștele din apă, trece-le prin compoziția de pesmet și lasă-le la răcit pe un platou. Rețeta de găluște cu prune fără cartofi se prepară destul de repede și chiar dacă ești începător merită să încerci. Acesta este un desert ușor de preparat, ce îți va aminti cu siguranță de copilărie, prunele cu găluște și cu griș fără cartofi îți vor răsfăța papilele gustative la fiecare mușcătură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 februarie 2025
15 februarie 2025