Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Galuste cu Nutella
Galuste cu Nutella

Galuste cu Nutella

02 mart. 2016, 10:32,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:16440;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

Pentru galuste:
150 gr faina de grau
1 ou
500 gr cartofi
1 varf de cutit de sare

Pentru umplutura:
15 nivel de lingura de unt de arahide (Nutella)
100 gr pesmet
2 linguri de ulei

Pentru decor:
2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare:

1. Fierbe cartofii in coaja.
2. Incinge uleiul intre timp si prajeste usor pesmetul (trebuie sa se rumeneasca).
3. Curata cartofii fierti si transforma-i in piure.
4. Amesteca piureul cu faina, ouale si sarea. Framanta bine. Trebuie sa obtii un aluat moale, usor de manevrat. Daca e prea lipicios, mai pune putina faina.
5. Intinde aluatul pe masa infainata, trece cu sucitorul peste el de cateva ori, apoi taie-l in patratele.
6. Pune in mijlocul fiecaruia cate o lingura de Nutella. Impacheteaza bine si baga toate galustele in frigider pentru 2-3 ore.
7. Pune apa la fiert. Cand da in clocot, adauga galustele si tine-le asa vreo 20 de minute. Mai amesteca in oala cu o lingura de lemn. Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata.
8. Da galustele prin pesmet amestecat cu zahar pudra si servete-le.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`