Prima pagină » Eveniment-Social » Gala Olimpicilor, eveniment de tradiție al Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași
Gala Olimpicilor, eveniment de tradiție al  Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași

Gala Olimpicilor, eveniment de tradiție al Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași

05 iun. 2024, 16:40,
în Eveniment-Social

Păstrând o frumoasă tradiție, Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași organizează cea de-a XXV-a ediție a Galei Olimpicilor, eveniment care va avea loc joi, 6 iunie 2024, începând cu ora 17:00. Cu acest prilej, va fi celebrată pasiunea pentru performanță a elevilor olimpici și a profesorilor care îi îndrumă.

Anul acesta vor fi premiați 89 de elevi din clasele V – XII, care au participat la 27 de olimpiade naționale și au obținut premii, mențiuni și medalii. Elevii colegiului au reușit să obțină 108 calificări la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, nouăsprezece dintre ei participând la două sau chiar trei olimpiade diferite. Rezultatele la olimpiadele naționale s-au concretizat în 35 de premii și mențiuni și 34 de medalii.

La Olimpiada Naţională de Informatică s-au calificat 23 de elevi, un elev s-a calificat la Olimpiada de Informatică Aplicată „Acadnet” şi patru elevi la Olimpiada de Inovare și Creație Digitală „Infoeducaţie”. Echipa „CNERu-i CNER”, formată din elevii de clasa a XII-a Andrei Boacă, Gabriel Turbincă, Paul Antonio Cobzaru (profesor îndrumător Marinel Șerban) și Alin Răileanu (profesor îndrumător Emanuela Cerchez), a obținut premiul al III-lea și medalie de aur la etapa națională a Olimpiadei Internaţionale de Informatică pe Echipe (IIOT). Andrei Boacă s-a calificat în lotul naţional de informatică şi, în urma celor patru baraje de selecţie susţinute, s-a clasat pe locul al VI-lea, ceea ce îi oferă posibilitatea de a face parte din echipa reprezentativă a României la Olimpiada Balcanică de Informatică. În acest an şcolar, Andrei Boacă a participat la două competiţii internaţionale la informatică (Romanian Masters of Informatics şi International Advanced Tournament in Informatics), la ambele câştigând medalie de aur.

La Olimpiada Națională de Matematică au participat 16 elevi, dintre care s-au calificat în loturile naționale lărgite și restrânse următorii: Andrei Cășuneanu, Tudor Chelaru (ambii în clasa a VII-a, profesor îndrumător Cătălin Budeanu), Radu Ionuț Stoleriu (clasa a X-a, profesor îndrumător Cătălin Budeanu) și Gabriel Turbincă (clasa a XII-a, profesor îndrumător Dănuț Aramă). Tudor Chelaru este câștigătorul premiului I la etapa națională și unul dintre cei 6 elevi care vor reprezenta România la Balcaniada pentru Juniori, care va avea loc în luna iunie, în Turcia. Pe lângă toate acestea, elevii Radu Stoleriu și Gabriel Turbincă au participat și la Concursul Internațional Romanian Masters of Mathematics, obținând medalii de bronz.

La Gala Olimpicilor de la Colegiul Național „Emil Racoviță” vor fi premiați și 41 de profesori, reprezentând mai mult de 65% dintre cadrele didactice ale colegiului, ceea ce indică un nivel ridicat de competență profesională și o preocupare deosebită pentru pregătirea elevilor capabili de performanță școlară înaltă. „Suntem mândri și foarte bucuroși de rezultatele obținute de elevii olimpici ai colegiului nostru, felicităm profesorii coordonatori și le mulțumim părinților pentru sprijinul și încurajarea elevilor noștri. Gala Olimpicilor este un eveniment de tradiție al școlii noastre, a cărui primă ediție a fost organizată, acum 25 de ani, de domnul profesor Seryl Talpalaru, director al Colegiului Național „Emil Racoviță” între anii 1998 și 2011. Gala Olimpicilor este un moment de mândrie și de recunoaștere a performanțelor obținute de elevii colegiului nostru, sub coordonarea profesorilor. Evenimentul are loc cu sprijinul Fundației LERIS și al Asociației Părinților CNER, cărora le mulțumim pentru parteneriat, bună colaborare și sprijin financiar. Felicităm elevii și profesorii datorită cărora tradiția excelenței în educație continuă la Colegiul Național „Emil Racoviță”, declară directorul Colegiului Național „Emil Racoviță”, prof. Mihaela Pîrpîlă-Gotcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *