Gala Excelenței în Educație! Miercuri, 15 iunie 2022, începând cu ora 15 este programată o nouă ediție-dialog BZI LIVE specială alături de prof. Mihaela Vlioncu, director Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Iași. Astfel, în cadrul acestei producții media vor fi abordate legate de: activitatea educațională din acest an școlar, provocări și realități educaționale și manageriale, programe și proiecte ale prestigioasei instituții de învățământ superior, rezultatele elevilor și profesorilor, activități curente de administrare în colegiu, examenele naționale, realități din sistemul educațional.
În septembrie 1964 a fost înfiinţat sub numele de „Școala Medie nr. 9”, ca urmare a extinderii cartierului din această zonă şi ca urmare a generalizării învăţământului de 8 ani
În septembrie 1964 a fost înfiinţat sub numele de „Școala Medie nr. 9”, ca urmare a extinderii cartierului din această zonă şi ca urmare a generalizării învăţământului de 8 ani. În 1966
se înfiinţează clase speciale de fizică, fapt ce sporeşte prestigiul liceului, care şcolarizează elevi din toată Moldova. În 1967 apar clase speciale de biologie, în 1969 liceul primeşte numele marelui biolog Emil Racoviţa. Urmează, în 1970 momentul în care devine şcoală experimentală pe lângă Institutul de Știinţe Pedagogice-filiala Iaşi. În 1975, ca urmare a generalizării învăţământului de 10 ani şi a unei reorganizări a sistemului de învăţământ şcoala devine Liceul de Știinţe ale Naturii „Emil Racoviţa”. În 1991, ca urmare a profundelor schimbări generate de Revoluţia din decembrie 1989, a reformelor din învăţământul românesc, se revine la vechea organizare, unitatea de învăţământ devenind Liceul Teoretic „Emil Racoviţa”. În 1992 sunt înfiinţate primele clase bilingve şi cu predare intensivă în Limba engleză şi Limba franceză. Apoi, în 2001 ca o recunoaştere a calităţii procesului instructiv-educativ din această şcoală şi a performanţelor obţinute de-a lungul anilor, liceul primeşte titlul onorific de Colegiul Național ”Emil Racoviţă”.
Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.