Prima pagină » Actualitate » Gafa preşedintelui României, Klaus Iohannis: „La noi sunt foarte mulţi români care s-au vaccinat. E păcat că sunt aşa puţini!”
Gafa preşedintelui României, Klaus Iohannis: „La noi sunt foarte mulţi români care s-au vaccinat. E păcat că sunt aşa puţini!”

Gafa preşedintelui României, Klaus Iohannis: „La noi sunt foarte mulţi români care s-au vaccinat. E păcat că sunt aşa puţini!”

28 sept. 2021, 15:08,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a făcut declaraţii de presă ieri, 27 septembrie 2021, după ce Ursula von der Leyer, preşedintele Comisiei Europene, a venit în Bucureşti pentru semnarea Planului Naţional de Redresare şi Reziliență al României.

Şeful statului a făcut însă o gafă, declarând că sunt „foarte multui romani care s-au vaccinat anti-Covid-19”, însă e păcat că sunt aşa de puţini.

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare anti-Covid-19 din România

Klaus Iohannis a discutat despre campania de vaccinare împotriva noului coronavirus din România, fiind interpelat dacă poate fi o soluție legală imunizarea obligatorie a unor categorii profesionale, în condiţiile în care statul roman este destul de mult în urma mediei europene la capitolul vaccinare.

„Dați-mi voie însă să mai spun ceva despre vaccinare. La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. Astăzi am cerut date și am văzut că s-au distribuit sau au fost date peste 10 milioane de doze de vaccin. Sunt aproape 5 milioane jumătate de români care sunt vaccinați cu schema completă. E păcat că sunt așa puțini!”, a răspuns Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis ar putea fi amendat pentru că nu a purtat mască de protecție la Congresul PNL

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a participat sâmbătă, 25 septembrie 2021, la Congrsul Partidului Național Liberal din Capitală, unde nu mai puțin de 5.000 de oameni au venit și au stat în grup pentru a vota noul președinte al liberalilor.

De precizat faptul că Iohannis a fost surprins de camerele de supraveghere fără a avea masca de protecție pe față, în timp ce se afla lângă Florin Cîțu și Ludovic Orban, care purtau mască. Președintele României a stat fără mască după ce a coborât de pe scena congresului PNL și a vorbit minute în șir cu cei doi.

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a anunțat marți, 28 septembrie 2021, faptul că PNL a fost amendat cu suma de 10.000 de lei pentru organizarea Congresului de sâmbătă. Mai mult decât atât, Berechet a mai ținut să adauge că se fac verificări „cu privire la obligaţiile ce reveneau firmei de pază. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii verifică materialul video pus la dispoziţie de organizatori”.

„A fost aplicată o sancţiune contravenţională organizatorului Congresului, în cuantumul prevăzut de lege, respectiv 10.000 de lei, pentru faptul că organizatorul, Romexpo, nu s-a asigurat de faptul că accesul (în pavilionul central – n.r.) a fost aglomerat de către o parte dintre cei prezenţi. De asemenea, sancţiunea a fost dată organizatorului şi pentru faptul că s-a constatat că nu toate persoanele de la Congres purtau mască de protecţie. Se fac verificări cu privire la obligaţiile ce reveneau firmei de pază. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii verifică materialul video pus la dispoziţie de organizatori”, a precizat Berechet.

Rămâne de văzut dacă președintele României o să fie amendat de Poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`