Prima pagină » Actualitate » Gafa lui Klaus Iohannis! Le va retrage decoraţiile lui Silvio Berlusconi şi lui Jacques Chirac?
Gafa lui Klaus Iohannis! Le va retrage decoraţiile lui Silvio Berlusconi şi lui Jacques Chirac?

Gafa lui Klaus Iohannis! Le va retrage decoraţiile lui Silvio Berlusconi şi lui Jacques Chirac?

11 dec. 2019, 08:30,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că îi va retrage decorația fostului premier Adrian Năstase, care a executat o pedeapsă cu închisoarea. De altfel, șeful statului a adăugat că va retrage decorațiile tuturor persoanelor care au fost condamnate penal.

Augustin Zegrean, fostul şef al Curţii Constituţionale a României atrage atenţia asupra acestei decizii. Într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune, fostul şef al CCR menţionează două personalităţi europene care ar trebui să rămână fără decoraţii.

Silvio Berlusconi şi Jacques Chirac sunt două personalităţi care au fost decorate de către statul român şi care au fost condamnate penal. Dacă în cazul lui Jacques Chirac problema este una simplă, legea spunând că o decoraţie nu se poate retrage post mortem, în cazul lui Silvio Berlusconi este mai complicat.

Fostul președinte al CCR a fost întrebat și despre cazul lui Silvio Berlusconi, fost premier italian, de asemenea condamnat, dar care se află încă în viață. Zegrean a arătat că “legea nu distinge”, prin urmare și fostului premier italian ar trebui să i se retragă distincția. Cu alte cuvinte, îi va retrage decoraţia, Klaus Iohannis, fostului premier italian? Vom vedea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *