Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea: „Unde sunt banii romanilor? Aceasta lipsa de respect fata de oameni trebuie sa inceteze!”
Gabriela Firea:

Gabriela Firea: „Unde sunt banii romanilor? Aceasta lipsa de respect fata de oameni trebuie sa inceteze!”

24 aug. 2020, 20:15,
Antonia Ceausu în Actualitate

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, aduce acuze grave Guvernului Orban. Aceasta le reproșează membrilor Executivului faptul că nu sunt în stare să asigure nimic elevilor pentru noul an școlar. Gabriela Firea afirmă că cei din Partidul Național Liberal și-au răsplătit „prietenii” politici și de aceea nu mai există buget pentru cetățeni. În concluzie, aceasta susține că moțiunea de cenzură devine o necesitate.

”Unde sunt banii romanilor? Ni se spune ca nu sunt nici pentru dublarea alocatii, nici pentru cresterea pensiilor, nici pentru tablete si masti necesare copiilor. De ce trebuie sa stam cu mana intinsa, cand contribuim cel mai mult la bugetul tarii? Banii s-au evaporat pe achizitii luxoase si despagubiri pentru prietenii politici. Aceasta lipsa de respect fata de oameni trebuie sa inceteze!

Motiunea de cenzura este nu doar necesara ci chiar obligatorie intr-un astfel de climat marcat de incompetenta si rea-vointa! Sunt convinsa ca parlamentarii vor vota in numar mare motiunea, dovedind intelegere fata de nevoile si grijile romanilor!”, a afirmat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ”Competiția naște progresul, nu am de ce să mă tem de nicio candidatură”

Gabriela Firea: ”Competiția naște progresul, nu am de ce să mă tem de nicio candidatură”. Gabriela Firea, primarul Capitalei este candidatul PSD pentru un nou mandat. Joi, aceasta a răspuns de cine se teme mai mult dintre candidați, fiind întrebată cine este mai periculos: Traian  Băsescu sau Nicușor Dan.

„Guvernul. Îmi pare rău să spun. Când nu poți, te dai la o parte. Dar ministerele sunt conduse de incompetenți, iar premierul nu face nimnc, nu l-am auzit de remaniere. Eu mă lupt cu lipsa de profesionalism, cu lipsa de implicare și cu disprețul guvernului PNL față de bucureșteni. Suntem vreo zece candidați la Primăria Capitalei, este foarte bine, competiția naște progresul, nu am de ce să mă tem de nicio candidatură”.

Gabriela Firea consideră că Guvernul Orban a preferat să „omoare” industria HoReCa, în loc să testeze masiv populația

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Aceasta critică faptul că membrii Executivului nu au testat masiv populația României ci au preferat să „omoare” afacerile din industria HoReCa și nu numai. De asemenea, candidatul PSD la Primăria Bucureștiului a afirmat faptul că România este „singura ţară din Europa” care nu a testat populația asimptomatică așa cum au făcut celelalte țări care au reușit să depășească cu bine pandemia.

„Am preferat să omorâm industria în loc să facem ceea ce au făcut state serioase care au avut grijă de cetăţeni. Germania a testat masiv. Franţa, Belgia, aceste ţări au avut grijă de toţi cetăţenii, inclusiv de cei care erau contaminaţi şi de cei care nu prezentan simptome.

Industria Hora şi Horeca sunt cele mai afectate, dar este curios şi paradoxal cum în întreaga Europă funcţionează terasele, lumea se cazează la hotel când merge în vacanţa, iar la noi explicaţia guvernanţilor e că avem un număr ridicat de persoane infectate”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a afirmat că Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a opus testării populaţiei pentru SARS-CoV-2.

„Ministerul Sănătăţii s-a opus. Interesul a fost să existe un centru unic de comunicare a cifrelor şi dacă Primăria ar fi fost lăsată să testeze, automat ar fi putut fi comparate rezultatele. (…) S-a ajuns în această situaţie critică din cauza faptului că nu s-a testat. Sunt români care se tem că nu mai au ce să pună pe masă copiilor şi să nu-şi mai poată plăti ratele”, a menţionat primarul general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`