Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea, un nou atac devastator la adresa PNL: „România riscă să retrăiască blestemul guvernării dezastruoase a CDR din anii ’90“

Gabriela Firea, un nou atac devastator la adresa PNL: „România riscă să retrăiască blestemul guvernării dezastruoase a CDR din anii ’90“

17 dec. 2020, 13:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a vorbit despre riscurile la care este supusă România din cauza guvernării PNL.

Gabriela Firea a comparat o posibilă guvernare în jurul PNL cu CDR-ul din anii ’90, scriind un mesaj despre riscurile la care este supusă România în această situație.

„România riscă să retrăiască blestemul guvernării dezastruoase a CDR din anii 90, cu inflație uriașă, devalorizare abruptă a monedei naționale, sărăcire accelerată a populației. Despre datoria publică – noi recorduri nefaste. Pentru România este imperativ să aibă cât mai repede un guvern cât mai competent posibil.

Datoria publică a ajuns la niveluri critice și în scurt timp robinetul împrumuturilor galopante va începe să se închidă. Datoria publică a atins 44% din PIB – un salt gigantic de aproape 10 puncte procentuale față de nivelul la care a lăsat-o PSD anul trecut. Practic, PNL a guvernat pe datorie, n-a fost capabil să facă economia să funcționeze și să genereze venituri“, scrie Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Gabriela Firea: „Iohannis și liderii Dreptei se bat ca chiorii pentru ciolan și pentru funcții“

Liderul social democrat este de părere că în loc să se gândească la țară, președintele Klaus Iohannis și liderii Dreptei se bat „ca chiorii pentru ciolan și pentru funcții“.

„Până la finalul anului se va atinge pragul de 45% pondere în PIB a datoriei publice și următorul ministru al Finanțelor este obligat să prezinte un raport justificativ și propuneri pentru menținerea datoriei la un nivel sustenabil.

În scurt timp se strânge robinetul împrumuturile excesive. În loc să se gândească la țară și la binele oamenilor, Iohannis și liderii Dreptei se bat ca chiorii pentru ciolan și pentru funcții.

„Singura soluție logică e profesorul Rafila“

Liderul social democrat consideră că singura soluție logică pentru gestionarea eficientă a crizelor multiple cu care ne confruntăm este o guvernare de uniune națională, condusă de Alexandru Rafila.

„Singura soluție logică, normală, legitimă, capabilă să gestioneze eficient crizele multiple cu care ne confruntăm este o guvernare de uniune națională, condusă de profesorul Rafila. PSD este singurul partid politic dispus să lase orgoliile politice deoparte si sa colaboreze cu celelalte forte politice, pentru ca tara să fie guvernată bine, în cel mai scurt timp.

#DreaptaAduceAusteritate #SaracieSiFrig #SeBatPeCiolan“, a mai scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

„România nu mai are timp de prostiile lor“

Gabriela Fireaa comentat eșecurile avute de PNL, USRPLUS şi UDMR în tentativa de a forma o coaliţie de guvernare, care să îi fie pe plac preşedintelui Klaus Iohannis. De asemenea, ea vorbește despre necesitatea României de a avea un Guvern instalat rapid, cu oameni compentenți.

„Firesc ar fi fost ca președintele să pună punct acestei mascarade oferite de către partidele care au pierdut alegerile și să nu lase ca o criză politică să se suprapună peste cele două existente – sanitară și economică – şi să dea mandatul partidului care s-a situat pe primul loc în alegeri.

România are nevoie de un guvern instalat rapid, format din oameni competenți, specialiști, care să se bucure de o largă susținere parlamentară, pentru a lua toate măsurile necesare gestionării acestei pandemii, dar și relansării economice.

Un guvern de uniune națională, cu premier Alexandru Rafila, ar fi cea mai bună soluție pentru România.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *