Prima pagină » National » Gabriela Firea, reacție dură la creșterea vârstei de pensionare: Românii vor munci toată viaţa, până nu se vor mai putea bucura sănătoşi de pensie!
Gabriela Firea, reacție dură la creșterea vârstei de pensionare: Românii vor munci toată viaţa, până nu se vor mai putea bucura sănătoşi de pensie!

Gabriela Firea, reacție dură la creșterea vârstei de pensionare: Românii vor munci toată viaţa, până nu se vor mai putea bucura sănătoşi de pensie!

04 iun. 2021, 10:14,
George Cristian, în National

După anunţul Ralucăi Turcan în legătură cu nivelarea vârstei de pensionare la femei şi la bărbaţi, Gabriela Firea are o reacţie dură şi explică faptul că puterea îşi doreşte ca fiecare român să muncească până la moarte şi să nu se mai poată bucura de pensie.

Gabriela Firea spune că, în pofida faptului că au fost acuzaţi că dezinformează atunci când au spus că Guvernul dorește creșterea vârstei de pensionare, lucrurile par să stea exact cum au spus ei.

PSD acuză că Guvernul vrea să îi oblige pe români să muncească până în ultima lor zi

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, senatorul PSD, Gabriela Firea consideră că Guvernul dorește să îi oblige pe români să muncească până în ultima zi. Gabriela Firea susţine că este absolut şocant faptul că Raluca Turcan a anunțat creșterea vârstei de pensionare la femei, de la 61 la 65 de ani:

”Românii vor munci toată viaţa, până nu se vor mai putea bucura sănătoşi de pensie! Asta vrea puterea “de dreapta”. După ce ne-a acuzat că dezinformām despre creșterea vârstei de pensionare, după ce a negat vehement că s-ar fi discutat în guvern în legătură cu acest subiect, ministrul pnl al muncii confirmă explicit că vârsta de pensionare va crește în rândul femeilor de la 61 la 65 de ani.

În schimb, Guvernul PNL-USR a anulat măsurile PSD pentru creșterea colectării la bugetul de pensii și vrea să crească transferul din Pilonul I în Pilonul ÎI, adâncind și mai mult deficitul la pensii.

Iar dna Turcan spune că pensiile speciale nu sunt o problemă! După ce s-au bătut cu pumnul în piept, în campanie, că le vor anula.

Deci,,în loc să se ocupe de inechități, de cei care fac evaziune și de reducerea profiturilor uriașe ale firmelor private care gestionează banii de pensii ai românilor, guvernul pune presiune pe cei care muncesc cinstit.”, scrie Gabriela Firea.

Raluca Turcan a anunțat creșterea vârstei de pensionare

Într-o conferinţă, ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunţat că Guvernul vrea creșterea vârstei de pensionare a femeilor. Dacă acestea ieşeau la pensie la vârsta de 61 de ani, Guvernul vrea ca reprezentanţele sexului frumos să aibă aceeaşi vârsta de pensionare cu a bărbaţilor. Asta în condiţiile în care în mai nicio țară civilizată nu există implementată această măsură:

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030. „Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală”, a adăugat Turcan.

De altfel, pe aceeași linie, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, susținea că românii vor avea parte de creșteri salariale importante. Asta în condițiile în care Guvernul majorează cu 40 de lei  salariul minim și nu au bani pentru creșterea pensiilor. De altfel, Ghinea a suținut că românii vor avea un salariu minim de 3000 de lei până în anul 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *