Prima pagină » National » Gabriela Firea: „Piețele vor putea funcționa și în spații închise!”

Gabriela Firea: „Piețele vor putea funcționa și în spații închise!”

10 nov. 2020, 21:45,
Bianca Rebegea, în National

Marți, 10 noiembrie, Gabriela Firea a ajunțat că piețele vor putea funcționa și în spații închise, datorită propunerii PSD. Astfel, piețele agroalimentare vor putea funcționa nu doar la exterior, ci și în interior, potrivit deciziei Camerei Deputaților: „Chiar dacă hotărârea de guvern prevede contrariul, deputații au stabilit prin vot că, pe durata stării de alertă, piețele pot funcționa și în spațiile închise.”

Mai mult, Gabriela Firea a declarat că PSD-ul încearcă să „corecteze aberațiile guvernanților”. Aceasta face referire la măsura suspendării activității piețelor închise, luată acum o săptămână de Guvernul Orban și intrată în vigoare luni.

Astfel, fostul primar general al Capitalei anunță redeschiderea piețelor, printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

„Colegii mei au corectat azi în Parlament aberațiile guvernanților: piețele vor putea funcționa și în spații închise!

La propunerea PSD, Camera Deputaților a decis ca piețele agroalimentare să poată funcționa chiar și în spațiile închise, firește, cu respectarea restricțiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară.

Chiar dacă hotărârea de guvern prevede contrariul, deputații au stabilit prin vot că, pe durata stării de alertă, piețele pot funcționa și în spațiile închise.
Măsura va putea fi aplicată după ce este promulgată de președinte, dacă nu este contestată la Curtea Constituțională.”

Gabriela Firea: „Au închis piețele, arătând cum gândesc: dușmănos față de români!”

Fostul Primar al Capitalei, a avut o reacție acidă și săptămâna trecută, imediat după anunțarea măsurii în cauză: „Au arătat cum gândesc: duşmănos faţă de români”

Aceasta atacă dur guvernanții, spunând că afaceriștii români au primit o lovitură „îngrozitoare”.

Au închis piețele, arătând cum gândesc: dușmănos față de români! Atât față de agricultori, care vor ramane cu legumele si fructele nevandute, cat si fata de cumparatori, care targuiau mai ieftin in piata. E imposibil ca intr-un timp scurt sa-si faca toti producatorii agricoli romani contracte cu marile lanturi de magazine, pentru a vinde rosiile, ardeii, cartofii, ceapa, merele, prunele, strugurii etc.”, a spsu Gabriela Firea.

Gabriela Firea îi acuză pe Ludovic Orban și pe Nelu Tătaru, arătând că ei dat ordinul  ca piețele să se închidă. Ea spune că mai importantă decât aplicarea unor măsuri dure populației este testarea, dar și izolarea persoanelor pozitive.

„Orban si Tataru au dat acest ordin! Si nimeni de langa ei nu le explica faptul ca dau o lovitura ingrizitoare capitalului romanesc! Afacerilor mici ci mijlocii! Cetateanului roman! Tarii intregi!

Nu testeaza, nu izoleaza persoanele pozitive, dar iau masuri dure fata de populatie!

Taranul român traieste vremuri grele, sub guvernarea PNL. La fel si oraseanul, care va plati mai mult pentru hrana zilnica.”, a scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea, despre amânarea alegerilor

Fostul primar la Capitalei susține că partidul din care face parte a dorit amânarea alegerilor, dar „Guvernul si presedintele nu au vrut”.

„Cei care vor sa scape de acest guvern de dreapta incompetent si corupt au alternativa, pe 6 decembrie.

Noi am cerut sa fie amanate alegerile, dar guvernul si presedintele nu au vrut. Tin mortis sa faca alegeri.

Atunci, ne “inarmam” cu masti, dezinfectanti, stam la distanta si mergem la vot, sa-i trimitem acasa pe cei care au condus dezastruos tara prin pandemie si au distrus industria, agricultura si serviciile”, a spus Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *