Prima pagină » National » Gabriela Firea: „Nu populaţia e de vină, ci autorităţile care au făcut programul zero, zero testări, doar la maxima urgenţă”

Gabriela Firea: „Nu populaţia e de vină, ci autorităţile care au făcut programul zero, zero testări, doar la maxima urgenţă”

14 mart. 2021, 23:15,
Bianca Rebegea, în National

Duminică, 14 martie, Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD a criticat, la Antena 3, numărul mic de teste pe care autoritățile le-au efectuat, în contextul în care medicii din România spun că secțiile de  ATI sunt pline de pacienți infectați cu noul coronavirus.

„(Lipsa locurilor din spitale) Este rezultatul politicii falimentare de sănătate, din păcate. Suntem deja la un an de pandemie, lucrurile ar fi trebuit să evolueze în bine. Orban spunea anul trecut că vom avea 2.600 de paturi
Nu se testează. Dacă nu testam nu avem cum să limităm răspândirea şi atunci să nu ne mirăm când se anunţa criză de paturi şi auzim că populaţia e de vinea. Nu, nu populaţia e de vină, ci autorităţile care au făcut programul zero, zero testări, doar la maxima urgenţă.

Gabriela Firea: „Nu vor ca romanii să ştie realitatea”

Oamenii trebuie să trăiască, să respire, dar statul roman nu face ce fac statele din toată lumea, să prevină şi să îi ajute pe cetăţeni în primul rând să se testeze ca să se izoleze la timp să nu-şi îmbolnăvească rudele, prietenii. Asta nu face România. Şi vă spun de ce nu vor să o facă, nu vor ca romanii să ştie realitatea, pentru că nu ar mai putea măslui cifrele la acel centru de comunicare strategică care nu a făcut nimic altceva decât să inducă panica şi teama”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Gabriela Firea: Mai putini bani in buzunar pentru fiecare român : acesta este rezultatul unui an si jumatate de guvernare “de dreapta”

Gabriela Firea, senator PSD, a răbufnit după ce Institutul Național de Statistică a prezentat date, din care deducem faptul că veniturile românilor au scăzut, iar prețurile au crescut.

Vineri, 12 martie, Gabriela Firea, a postat un mesaj pe o rețea de socializare, în care a acuzat că rezultatul unui an și jumătate de guvernare “de dreapta”, românii s-au ales cu mai puțini bani în buzunar. Senatoarea PSD spune că, în ciuda înghețării pensiilor și salariilor, ne confruntăm cu inflație și creștere a prețurilor de consum.

„Mai putini bani in buzunar pentru fiecare român : acesta este rezultatul unui an si jumatate de guvernare “de dreapta”. Cât am guvernat, am fost acuzați că am generat inflație din cauza creșterii veniturilor populației (când, de fapt, inflația a fost generată de prețurile reglementate, energie, combustibil)!
Acum, ei au înghețat pensile și salariile, dar, degeaba, avem și inflație și creștere a prețurilor de consum!
Potrivit Institutului Național de Statistică, preţurile de consum, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, au crescut cu 3,2%!
Deci cum e mai bine: să crească prețurile, dar și veniturile sau să crească prețurile, iar veniturile să scadă!?”, a scris, pe Facebook, senatoarea Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „ Este incredibil cum parlamentarii votează împotriva sistemului de sănătate”

În urma discuțiilor privind bugetul de stat, Gabriela Firea a criticat aspru acțiunile parlamentarilor.

„Nu sunt bani pentru alocații, pentru pensii, pentru spitale, așa ni s-a spus. Avem colegi care au prezentat amendamente pentru spitale din România. Până să ies eu din sala, toate au căzut. Este incredibil cum parlamentarii votează împotriva sistemului de sănătate, nepunând altceva în loc. Se repetă permanent că nu sunt resurse financiare, dar unde se duc acești bani?”, a declarat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *