Prima pagină » National » Gabriela Firea îi cere demisia lui Vlad Voiculescu: „Dezastrul provocat de ministrul Sănătății trebuie oprit urgent!”

Gabriela Firea îi cere demisia lui Vlad Voiculescu: „Dezastrul provocat de ministrul Sănătății trebuie oprit urgent!”

09 apr. 2021, 23:19,
Bianca Rebegea în National

Gabriela Firea, senator PSD, îi cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru modul în care a fost gestionat transferul pacienților de la Spitalul Foișor din București.

Încă de la amiază, bolnavii au început să fie transferați la alte spitale, însă operațiunea s-a prelungit și pe parcurcul nopții. Cel care a dat ordin ca evacuarea să aibă loc în regim de urgență este șeful Departamentului pentru Sitații de Urgență, Raed Arafat. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a ocupat de semnarea ordinului transmis de Raed Arafat.

„CRIMINAL! INUMAN! In miez de noapte, pacientii operati la Spitalul de ortopedie “Foisor” sunt scoși in stradă! Iar cei programati la operatie, trimisi acasa!! Dezastrul provocat de ministrul Voiculescu trebuie oprit URGENT! Imaginile par dintr-o tara din lumea a 3-a, dintr-un stat bananier, insa din pacate sunt din Capitala Romaniei! VOICULESCU, DEMISIA! URGENT”, a spus Gabrieala Firea pe pagina sa de Facebook.

CRIMINAL! INUMAN! In miez de noapte, pacientii operati la Spitalul de ortopedie “Foisor” sunt scoși in stradă! Iar cei…

Publicată de Gabriela Firea pe Vineri, 9 aprilie 2021

 

Ulterior, Gabriela Firea a intrat în direct la România TV și a declarat următoarele:

„Este incredibil ceea ce se întâmplă. Spitalul Colentina a fost închis ca să fie COVID. Acum, ce vedem? Cel mai mare spital de ortopedie este închis. De ce? pentru a fi transformat în spital suport Covid. Se iau cu japca paturile de ATI. Este strigător la cer. Ar trebui să folosim toate demersurile democratice pentru a opri această nebunie”, a conchis Firea.

Gabriela Firea: „Ce se va întâmpla cu toți pacienții?”

Gabriela Firea se întreabă ce soartă vor avea toți pacienții internați la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” din București, în urma decizie lui Raed Arafat și a lui Vlad Voiculescu.

Au fost organizate și transmise către Spitalul Victor Babeș, ca și secție externă a acestuia, 100 de paturi funcționale. Toți pacienții care s-au tratat în acest spital modular COVID-19 au fost foarte mulțumiți atât de medici, asistente, tratamente administrate, cât și de condițiile de cazare. Au avut absolut tot ceea ce îi este necesar unui pacient pentru a depăși cu bine perioada de spitalizare. Inclusiv am primit aprecieri și pentru alimentație. Prin urmare, în momentul în care ai nevoie de alte unități spitalicești tocmai pentru a degreva spitalele de boli infecțioase care preiau cazurile cele mai dificile, vii și spui că nu mai este o prioritate să ții deschis un spital de două milioane de euro.

Dacă nu a fost păstrată locația ca spital, de ce nu s-a folosit ca un centru pentru vaccinare? S-au improvizat alte spații care nu au condiții igienice și sanitare. Am aflat cu stupoare faptul că domnul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, împreună cu domnul Arafat, au decis să închidă Spitalul Foișor de ortopedie și traumatologie și să îl transforme în spital suport COVID-19. Ce se va întâmpla cu toți pacienții?”, a mai declarat Gabriela Firea.

Zeci de pacienți de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” din București sunt evacuați, deoarece s-a luat decizia ca unitatea să devină spital suport COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`