Prima pagină » Cancan » Gabriela Firea, detaliu surprinzător despre regretata Delia Budeanu: „Nu oricine…” 

Gabriela Firea, detaliu surprinzător despre regretata Delia Budeanu: „Nu oricine…” 

22 oct. 2024, 09:06,
Cezar Bulgaru în Cancan

După trecerea în neființă a regretatei Delia Budeanu, Gabriela Firea a scot la iveală un detaliu surprinzător. Vestea trecerii în neființă a Deliei Budeanu, la vârsta de 75 de ani, a zguduit profund lumea televiziunii din România.

Cunoscută drept una dintre cele mai reprezentative prezentatoare TV din perioada de dinainte de 1990, dispariția ei a generat o avalanșă de reacții emoționante pe rețelele de socializare, unde numeroase persoane și-au exprimat tristețea și regretul.

Delia Budeanu, omagiată de Dan Negru, Iuliana Marciuc și Oana Pellea

Dan Negru a adus un omagiu Deliei Budeanu printr-o postare emoționantă pe rețelele de socializare. În mesajul său, prezentatorul TV a rememorat un moment marcant din trecut, când regretata jurnalistă i-a împărtășit câteva cuvinte ce l-au impresionat profund și i-au rămas gravate în memorie.

„ mi-a spus demult Delia Budeanu. Eram în biroul lui Titus Munteanu care ere directorul TVR pe atunci și mă pregăteam să prezint Festivalul Mamaia. Cătălin Botezatu îmi pregătea câteva ținute pe care urma să le îmbrac pe scenă și Delia Budeanu ne privea dintr-un colț al biroului. Era deja o legendă a televiziunii și avea pacea interioară din care-i strălucea eleganța.

Au trecut anii… Am ajuns la 53 și încep să-mi găsesc liniștea. . Îi țin minte vorbele. A murit Delia Budeanu, una din primele craince ale televiziunii române. Liniștea pe care și-a găsit-o demult…’, a scris prezentatorul de televiziune pe Facebook.

Iuliana Marciuc a exprimat un profund regret în urma dispariției Deliei Budeanu, considerată cea mai emblematică prezentatoare TV din România înainte de anii ’90. Jurnalista a rememorat cu emoție legătura specială pe care a avut-o cu colega sa de breaslă, subliniind amintirile plăcute care le-au marcat colaborarea.

„Cu frumusețea și cu distincția ce reies și din fotografiile publicate cu dânsa, așa doresc eu să-mi rămână în amintire una dintre primele crainice cu care am avut onoarea să fiu colegă în anii ’90, la TVR. Am descoperit o adevărată doamnă, distinsă și elegantă, care stăpânea cuvântul și îl folosea așa cum era firesc pentru o adevărată intelectuală.

Îmi amintesc cu mare placere și de filmările cu Titus Munteanu, în 1993, când am petrecut câteva zile împreună, pentru un program de divertisment, în care am apărut alături de celelalte crainice, Cristina Țopescu, Carmen Movileanu și Mirela Atanasiu, și în care Delia a cântat atât de frumos fado…Drum în lumină, dragă Delia!’, a spus jurnalista pentru click.ro.

Oana Pellea a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, în urma trecerii în neființă a Deliei Budeanu. Actrița a descris-o pe fosta prezentatoare TV ca fiind o adevărată „doamnă” în toate sensurile cuvântului, subliniind eleganța și rafinamentul care au caracterizat-o de-a lungul vieții.

„Ne-a părăsit o Doamnă! DELIA BUDEANU (28 Mai 1949 – 19 Octombrie 2024). Domnul s-o aibă în paza Sa!’, a scris actrița la postarea pe care a făcut-o pe pagina sa personală de Facebook.

Gabriela Firea, detaliu surprinzător despre regretata Delia Budeanu

După aflarea veștii triste, Gabriela Firea a transmis și ea un mesaj de-a dreptul dureros.

„S-a stins din viață un model pentru generația mea de jurnaliști și oameni de televiziune – doamna Delia Budeanu. Am avut onoarea să-i fiu colegă, mai bine de șapte ani, în Televiziunea Română. Era de o inteligență și eleganță aparte. Nu oricine ajungea pe micul ecran înainte de Revoluție. A fost printre primele femei crainic de televiziune din țara noastră și, timp de peste 20 de ani, s-a aflat la pupitrul Televiziunii Publice. În ultimii ani, a fost o prezență discretă și nu a mai apărut atât de des în lumina reflectoarelor. Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe și putere familiei!”, a transmis si Gabriela Firea.

Delia Budeanu a fost înmormântată pe 21 octombrie, iar mai multe personalități din România au fost alături de ea pe ultimul drum. La aflarea veștii trsiste, Gabriela Firea a scot la iveală un detaliu surprinzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`