Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea, despre scandalul spitalelor fără finanțare: „Hotărârea criminală trebuie anulată!” – VIDEO

Gabriela Firea, despre scandalul spitalelor fără finanțare: „Hotărârea criminală trebuie anulată!” – VIDEO

08 feb. 2021, 15:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Senatoarea PSD Gabriela Firea a vorbit luni, 8 februarie, despre scandalul spitalelor fără finanțare. Fostul primar general al Capitalei a mers la Primăria Sectorului 1 din Capitală, cu mai mulți parlamentari PSD, unde a solicitat abrogarea hotărârii prin care patru mari spitale rămân fără finanțare.

„Ne ținem de cuvânt! Mă aflu la primăria sectorului 1, alături de parlamentari, consilieri generali și locali pentru continuarea acțiunilor anunțate de PSD București vinerea trecută. Facem tot ce ține de noi pentru a abroga hotărârea monstruoasă votată de majoritatea PNL USR PLUS la sectorul 1, prin care 4 spitale de importanță vitală pentru sănătatea oamenilor rămân pe cont propriu, fără finanțare“, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Solicităm abrogarea hotărârii care taie finanțarea acestor spitale”

Lidera social democrată a precizat că PSD a solicitat abrogarea hotărârii care taie finanțarea a patru spitale importante din Capitală.

„Îi susținem acum pe consilierii locali PSD de la sectorul 1 care au convocat ședința consiliului local și au depus un proiect de hotărâre prin care solicităm abrogarea hotărârii care taie finanțarea acestor spitale. Acum este momentul în care și consilierii locali ai partidelor de dreapta care au afirmat că regretă votul dat proiectului propus de primarul Clotilde Armand pot demonstra că sunt alături de oameni votând pentru anularea hotărârii criminale”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa Facebook.

Consilierii PNL și USR nu au venit la ședință

La ședința convocată de consilierii PSD, aleșii de la PNL și USR nu s-au prezentat luni, 8 februarie.

Consiliul Local al Sectorului 1 a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri un proiect de hotărâre care prevede transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor şi clădirilor aferente a patru spitale în administrarea PMB.

„Consider că e o laşitate să nu participi la o astfel de şedinţă când pe ordinea de zi e un proiect aşa important şi anume revocarea hotărârii de a lăsa fără finanţare 4 spitale mari din oraş. Nu s-au prezentat. Secretarul Primăriei Sectorului 1 a constatat lipsa cvorumului. Ne pare rău că acesta e răspunsul lor faţă de cetăţeni. Nu arată doar laşitate din punct de vedere politic, ci şi lipsă de respect faţă de cetăţeni. Nu ne oprim aici. Noi am propus în această şedinţă revocarea proiectului de săptămâna trecută. Mergem mai departe. Vom depune un proiect de hotărâre prin care dorim să fie preluate aceste 4 spitale de PMB, prin ASSMB”, a spus Gabriela Firea, în timpul ședinței.

Cele patru spitale pentru care a decis Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, tăierea bugetării sunt Spitalul Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice,

Decizia Primăriei Sectorului 1 a fost criticată dur de PSD, în special de Gabriela Firea, dar şi de unii membri ai USR, care nu au înţeles cum administraţia de la acest sector alege să se spele pe mâine de gestionarea situaţiei celor patru spitale.

Ilegalități acuzate de social democrați

Gabriela Firea a susținut că renunțarea la finanțarea spitalelor nu poate fi decisă prin hotărâre de Consiliu Local.

„Elementul de ilegalitate este că acele patru spitale au trecut în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 prin hotărâre de Guvern, iar schimbarea acestei decizii trebuia să se ia tot printr-o hotărâre de guvern, prin care să se preia administrarea unui număr de spitale printr-un act normativ echivalent. Această hotărâre de Consiliu Local nu are practic nicio valoare juridică, dar face un rău imens în acest moment, pentru că lasă în aer cele patru spitale. Dacă doamna Armand (primarul Sectorului 1 – n.r.), s-ar fi dus la Guvern şi ar fi solicitat o HG prin care să i se ia aceste patru spitale pentru că nu doreşte să le mai finanţeze, nu doreşte să le mai administreze, măcar Guvernul avea posibilitatea să le preia la Ministerul Sănătăţii şi acum, în acest moment, când noi discutăm, administrarea era una certă”, a menționat acum câteva zile Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *