Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea, despre redeschiderea școlilor: „ Au închis haotic școlile și vor să le redeschidă la fel de haotic!“

Gabriela Firea, despre redeschiderea școlilor: „ Au închis haotic școlile și vor să le redeschidă la fel de haotic!“

03 feb. 2021, 12:47,
BZI.ro, în Actualitate

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a scris miercuri, 3 februarie, pe pagina sa de Facebook, despre modul haotic în care guvernarea de dreapta a închis școlile și acum le va deschide la fel de haotic.

Gabriela Firea acuză actualul Guvern că nu reușește să gestioneze această problem, în condițiile în care profesorii ar fi trebuit să aibă prioritate la vaccinare, iar elevii ar fi trebuit testați masiv, înainte de a redeschide unitățile de învățământ.

„Au închis haotic școlile și vor să le redeschidă la fel de haotic! Nimic nu e pregătit, deși de luni de zile era evident că urmează, firesc, ca școala să reînceapă normal. Nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România nu au fost vaccinate deși ar fi trebuit să aibă prioritate, ca personal esențial. Mai mult, ministrul Sănătății a anunțat că profesorii nu vor mai fi vaccinați în februarie. Nu există nici un plan și nici resursele necesare pentru testarea masivă a elevilor si profesorilor, așa cum e în Europa“, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!”

Lidera social democrată este de părere că ministrul Sănătății Vlad Voiculescu fuge de responsabilitate în cazul măsurilor ce trebuie luate pentru redeschiderea școlilor.

„Așadar, guvernul Cîțu nu e în stare nici să vaccineze și nici să asigure testarea rapida a dascălilor și a copiilor, astfel încât să existe o minimă siguranță în școli, lucru condamnabil și contrar practicilor europene.

Brambureala extrem de mare și de periculoasă este întreținută și de atitudinile contradictorii ale membrilor guvernului: ministrul Sănătății refuză să se pronunțe în legătură cu deschiderea școlilor și să discute acest aspect cu ministrul Educației, deși sunt parte a aceluiași guvern. Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate!”, scrie Gabriela Firea.

Școlile se redeschid de la data de 8 februarie

Școlile se vor redeschide începând cu data de 8 februarie. Decizia a fost luată după ședința la care a participat președintele Klaus Iohannis, alături de premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și medicii Raed Arafat și Adriana Pistol.

„Am discutat o temă care este foarte importantă pentru milioane de români. Am discutat despre conținutul pandemic. Trebuie să respectăm în continuare măsurile în vigoare. În ultimele săptămâni incidența bolii s-a redus un pic. Trendul este descendent. Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții. Am constatat că majoritatea statelor UE au deschis sau deschid școlile. Doar trei state nu deschid școlile.

În unanimitate, am decis ca începând de săptămâna viitoare, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Trebuie luate măsuri stricte. În localitățile cu scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală. În localitățile cu scenariu galben, copiii de grădiniță merg fizic. La fel și clasele I-IV. Mai merg cei din clasa a VIII-a și a XII-a. În localitățile în scenariu roșu merg doar copiii la grădiniță și clasele I-IV, restul fac școală online. În localități aflate în carantină, toată lumea stă acasă“, a declarat președintele Klaus Iohannis marți, 2 februarie, după ședința cu premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și medicii Raed Arafat și Adriana Pistol.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *