Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea, despre programele de sprijin pentru mediul privat: ”Eforturile noastre trebuie să se îndrepte pentru a salva cât mai multe locuri de muncă”

Gabriela Firea, despre programele de sprijin pentru mediul privat: ”Eforturile noastre trebuie să se îndrepte pentru a salva cât mai multe locuri de muncă”

03 sept. 2020, 19:00,
Bianca Rebegea în Actualitate

Gabriela Firea, despre programele de sprijin pentru mediul privat: ”Eforturile noastre trebuie să se îndrepte pentru a salva cât mai multe locuri de muncă”. În data de 3 septembrie 2020, primarul general al Capitalei a avut o întâlnire cu investitorii din București. Aceasta le-a arătat o serie de programe de sprijin pentru mediul privat. Gabriela Firea este de părere că firmele private au nevoie de ajutor pentru a depăși situația economică apărută în urma crizei sanitare.

„Criza sanitara va fi urmata inevitabil de o contractie economica. Eforturile noastre, ale tururor, trebuie sa se indrepte pentru a salva cat mai multe locuri de munca. In acest sens, sustinerea autoritatilor fata de mediul privat de afaceri trebuie sa fie reala si concreta.

Salvarea afacerilor mai mari sau mai mici inseamna salvarea Bugetului national, pentru ca firmele private alimenteaza resursele bugetare prin plata taxelor si impozitelor.

Sunt industrii extrem de afectate in aceasta perioada, in special HORECA.

Am venit cu cateva masuri concrete care vizeaza afacerile din Bucuresti si am stabilit alte cate programe concrete de sprijin.

Numai impreuna vom reusi sa trecem peste acest razboi sanitar si peste criza economica.

Aceste aspecte le-am discutat aseara cu investitori din Bucuresti, din toate domeniile de activitate.

Le multumesc participantilor si ii asigur ca, asa cum i-am obisnuit, distanta de la vorba la fapta va fi si de aceasta data scurta”, scrie Firea pe Facebook.

Primarul Capitalei a anunțat un program de testare gratuită a profesorilor și elevilor din București. Gabriela Firea, despre programele de sprijin pentru mediul privat: ”Eforturile noastre trebuie să se îndrepte pentru a salva cât mai multe locuri de muncă”

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că în București va fi implementat un program de testare gratuită pentru profesori și elevi, asigurând că zilnic vor fi testați 5.000. Aceasta a afirmat că își dorește o bună organizare pentru cetățeni, pentru a reuși să înfrângă panica și haosul instalate în România.

„Am convocat azi un comandament pentru redeschiderea scolilor. La eveniment au participat viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, primarul sectorului 4, Daniel Baluta, primarul sectorului 5, Daniel Florea, primarului sectorului 6, Gabriel Mutu, directori ai unor unitati de invatamant din Capitala, profesori precum si reprezentanti ai Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

In Bucuresti invata peste 250.000 de copii – scolari, elevi si liceeni in 420 unități de învățământ.

In acest an, mai mult decat oricand, trebuie să avem o grijă deosebita la deschiderea scolilor, iar obiectivul nostru principal este protejarea sănătății tuturor – copii, profesori, personal medical si administrativ – din toate unitățile de învățământ.

De aceea, Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor, demarează cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, unic până acum în ţară, care corespunde programelor similare din întreaga Europă: vom testa, la cerere, toti angajatii unitatilor de invatamant din Capitala, cadre didactice sau personal auxiliar, indiferent daca sunt scoli de stat sau private!

Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din unităţile de învăţământ, inclusiv personal auxiliar.”

Citește mai mult aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`