Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea, despre întârzierea bugetului: „S-au cocoţat la putere prin manipulare, fraudă şi minciună!“

Gabriela Firea, despre întârzierea bugetului: „S-au cocoţat la putere prin manipulare, fraudă şi minciună!“

01 feb. 2021, 14:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat luni, 1 februarie, noi acuzații la adresa Guvernului după ce premierul Florin Cîţu a anunţat întârzierea unei decizii privind bugetul pentru anul 2021.

Senatoarea PSD susţine, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că o decizie legată de buget ar fi fost aşteptată odată cu începerea sesiunii parlamentare şi îl acuză pe Cîţu că a minţit atunci când a declarat că bugetul va fi gata la începutul lunii februarie.

„Ce-am spus, s-a adeverit, din păcate! Cîţu nu are gata Bugetul de stat. A minţit că îl va încheia rapid şi îl va aduce în Parlament la începutul sesiunii parlamentare. Sesiunea a început azi. A început şi Dl Cîtu să se scuze. Să acuze. Să dea vina. Să găsească „acarii păuni”.

Alţii decât el care, poate a uitat, a fost ministru de finanţe înainte de a ajunge premierul guvernului format din partidele care au pierdut alegerile. Care au fost trimise de români acasă sau în opoziţie, nicidecum la guvernare”, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Dovedesc o lipsa crasă de respect faţă de români “

Liderul social democrat a precizat că liberalii, care sunt la putere de un an și trei luni nu au nicio scuză și dovedesc o lipsa crasă de respect faţă de români.

„Dacă tot s-au cocoţat la putere prin manipulare, fraudă şi minciună măcar să muncească pentru popor. Să vină cu rezultate, nu doar cu scuze. Cei de la PNL sunt de 1 an şi 3 luni la guvernare iar cei de la USR – Plus au mai fost în guvernul Cioloş. Deci, nu au scuză începătorilor! Dar dovedesc o lipsa crasă de respect faţă de români. Lasă că merge şi aşa. Cred ei…”, a menționat Gabriela Firea.

„Cel mai grav e că nimeni nu își asumă ce se întâmplă acum”

Senatoarea PSD a opinat, după tragedia de la Institutul „Matei Balș“ că ministrul Sănătății este mai mult ocupat să-și schimbe poza de pe Facebook decât să aibă grijă de situația din spitalele din România.

„Cel mai grav e că nimeni nu își asumă ce se întâmplă acum. Am avut 15 miniștri ai Sănătății din partea Dreptei, cei mai mulți de la PNL. Domnul Voiculescu a mai fost la Minister, l-a mai condus. Probabil că în acest moment ministrul își mai schimbă poza de profil de pe Facebook, așa cum a făcut acum câteva zile… Probabil își schimbă cravata sau își alege un costum pentru mâine. Această persoană dovedește rea credință, dovedește cinism. Aș vrea să-l întreb dacă a luat legătura cu Tătaru să-l întrebe ce a făcut cât a fost ministru. Din prima zi a mandatului trebuia să meargă la toate spitalele COVID și suport Covid. Nu sunt atât de multe. Trebuia să vadă ce se întâmplă pe teren”, a menționat Gabriela Firea.

„Miniștrii USR-PLUS nu au nicio calificare, au CV-uri scoase din joben“

Liderul social democrat consideră că miniștrii USR-PLUS „nu au nicio calificare, au CV-uri scoase din joben” și că e vina lui Ludovic Orban pentru că le-a lăsat o asemenea responsabilitate.

„Oamenii mor în spitale, se întâmplă astfel de incidente îngrozitoare și autoritățile se laudă, se felicită și apoi postează pe Facebook. Cinismul a căpătat proporții impresionante. Acum dacă tot și-au dorit puterea, măcar să o exercite în interesul cetățenilor. Domnul Orban credeți că nu are nicio vină? Păi nu el a negociat cu USR PLUS, nu e el un autor moral? Ministere importante date pe mâna celor de la USR PLUS care nu au nicio calificare, au CV-uri scoase din joben”, a adăugat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *