Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea, despre ieșirea lui Klaus Iohannis de Ziua Naţională: „Dacă nu consolidam Arcul de Triumf, ce se mai confisca ieri?“

Gabriela Firea, despre ieșirea lui Klaus Iohannis de Ziua Naţională: „Dacă nu consolidam Arcul de Triumf, ce se mai confisca ieri?“

02 dec. 2020, 11:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, reacţionează la ieșirea preşedintelui Klaus Iohannis de Ziua Națională, care a ținut un discurs sub Arcul de Trimf. Gabriela Firea susține că aceasta a „confiscat“ Arcul de Triumf, vorbind singur, fără alte persoane pe o rază de cel puţin 10 metri.

„Dacă nu consolidam Arcul de Triumf, în primul an de mandat ca primar general, ce se mai confisca ieri? Un șantier? Unde se mai ținea discursul solitar? Lângă gardul de metal al constructorului? Că așa am găsit Arcul de triumf, după un an cu primarul interimar PNL. Ei, cei «De Dreapta» sunt harnici pentru ei înșiși. Nu prea se omoară cu munca pentru oameni, pentru oraș, pentru țară. #ConfiscareaArculuiDeTriumf #SimolulPoporuluiNuAlConducatorilor”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu: „Ura și dezbinarea nu vor câștiga niciodată!“

Și preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat la discursul ținut de președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naionale a României, la Arcul de Triumf.

Marcel Ciolacu susține că preşedintele, deși nu a menţionat explicit numele PSD, a continuat retorica de campanie, propagând dezbinare şi ură.

„Am plantat astăzi acești stejari în onoarea eroilor noștri căzuți pentru patrie în Războiul de Întregire Națională. Fiecare stejar simbolizează o poveste. Este povestea celor care au pus idealul național mai presus decât propria viață. Ei s-au jertfit pentru ca noi astăzi să trăim #uniți într-o singură țară!“, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Liderul social democraților îl acuză pe Klaus Iohannis că le-a răpit românilor până și bucuria de a sărbători împreună 1 Decembrie.

Mesajul lui Klaus Iohannis, de Ziua Națională

Marţi, de Ziua Naţională, Klaus Iohannis a participat la o ceremonie la Arcul de Triumf. Fără paradă militară sau alte momente festive, evenimentul a constat practic doar într-un discurs susţinut de Klaus Iohannis, cu masca pe faţă, sub Arcul de Triumf, la un pupitru aşezat la mare distanţă de alte persoane. Imaginile cu Iohannis singur sub Arc au fost intens comentate pe reţelele de socializare, inclusiv fostul preşedinte Traian Băsescu ajung să critice gestul actualului preşedinte.

„În această piață, care a fost martora atâtor sărbători, astăzi suntem mult mai puțini ca de obicei. Cadența militarilor, bucuria din ochii copiilor, ridicați în brațe de părinți sau bunici emoționați, sunt imagini de care ne este dor și pe care vrem să le revedem cât mai curând posibil. În acest cadru în care ne aflăm acum, vegheați la fel ca în anii precedenți de Arcul de Triumf, acest simbol al sacrificiului și al speranței națiunii române, urez La Mulți Ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism!

Niciodată în ultimele decenii n-am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă. Criza sanitară care a schimbat viața planetei, pandemia de COVID-19 care ne-a afectat și pe noi, ne obligă să marcăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite. Ca în atâtea momente definitorii ale zbuciumatei noastre istorii, în fiecare zi, bărbați și femei, plini de curaj și de dârzenie, luptă cu pandemia și, prin salvarea altor români, duc, de fapt, mai departe idealurile de unitate și unire, în spirit și acțiune, care s-au împlinit în acel neasemuit 1918. (…)

Peste câteva zile, românii vor avea din nou ocazia să-și facă auzită vocea, prin vot, și să aleagă un nou Parlament. E acel moment în care putem construi o Românie al cărei viitor să fie mai mult decât o promisiune, mai concret decât un vis și mai aproape decât orizontul speranțelor noastre. Un Parlament cu oameni onești, mai muncitori, mai buni. Găsesc foarte potrivite cuvintele lui Iuliu Maniu, unul dintre artizanii Unirii, care spunea că „deplina libertate și egala împărțire în puterea de stat a cetățenilor este singura bază solidă a dezvoltării unui stat, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`