Prima pagină » National » Gabriela Firea, despre Guvernul Orban: „Doar la București s-au luat măsuri. Este un joc politic”
Gabriela Firea, despre Guvernul Orban:

Gabriela Firea, despre Guvernul Orban: „Doar la București s-au luat măsuri. Este un joc politic”

29 iul. 2020, 21:30,
Antonia Ceausu în National

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat mai multe acuzații la adresa Guvernului Orban. Aceasta îi condamnă că pasează responsabilitatea regulilor de prevenție împotriva SARS-CoV-2 autorităților locale pentru a muta vina eșecului lor. De asemenea, Gabriela Firea susține că majoritate deciziilor Executivului au la bază atacuri împotriva ei.

„Nu mi se pare normal. Aceste decizii atât de importante trebuie luate în urma consultărilor epidemiologilor, infectionistilor, conjugat, responsabil, fără panică, fără haos, de către guverm. De ce să paseze responsabilitatea către primării? În starea de urgență au recomandat autorităților locale să închidă parcurile. Noi, pentru protecția populației, am spun că tebuie să închidem parcurile, pentru a-i proteja pe cetățeni. Dar repet: la indicația prefectului, reprezentantul guvernului. Ulterior, când oamenii erau supărați, din partea guvernului au ieșit oameni și au spus că primăria a închis parcurile.

Noi, la București, vom fi conștiincioși și vom respectă recomandările. Peste două săptămâni asta o să auzim la televizor: doar la București s-au luat măsuri. Este un joc politic. O să vină să spună că doamna Firea v-a pus măști în spații deschise. Mi s-ar părea normal că guvernul să vină să spună: începând de azi, în aceste locuri se poartă masca. Primăria are un vot în comitetul municipal pentru situații de urgență. Este condus de prefect și sunt aproape 30 de instituții subordonate. Nu avem mai multe voturi decât instituțiile guvernului. Noi suntem colegi și colaborăm foarte bine. Dacă nu erau aceste alegeri și nu se tranforma totul într-un război față de Gabriela Firea… Că asta se întâmplă. Orice decizie se ia se gândesc cum să ii facă rău Gabrielei Firea.

În comitet voi susține că suntem pentru purtarea măștii în interior, la exterior doar în spații aglomerate. Nu poți să vii să spui că e masca obligatorie în centrul vechi, pentru că doar în weekend și doar seară e aglomerat”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea, despre Guvernul Orban: „Ne conduceau prin ordonanţe militare, ca să ne fie frică”

Gabriela Firea, a lansat astăzi un mesaj dur. Aceasta consideră că Guvernul Orban s-a folosit de ordonanțele militare pentru a induce frica în rândul cetățenilor. Gabriela Firea susține că întreaga Europă ” se mişcă, respiră, trăieşte, munceşte, câştiga, iubeşte” numai noi, românii, suntem conduși cu frică.

„În martie-aprilie ne conduceau prin ordonanţe militare, ca să ne fie frică. Apoi ne dădeau amenzi mari şi ne făceau plângeri penale, tot ca să ne fie frică. Acum ne manipulează cu cifre de “mii de pozitivi”, cu lipsa paturilor AŢI în spitale, a medicilor, a ventilatoarelor. Deşi avem de toate, dar sunt prost organizate. Tot ca să sădească frică.

Toată Europa se mişcă, respiră, trăieşte, munceşte, câştiga, iubeşte.

Noi, tot conduşi prin frică.

Virusul nu se-nvinge cu frică!

Protecţie. Buna-organizare. Managementul resurselor. Cap limpede.

De asta avem nevoie, că de aer.

Şi de viaţă.

Viaţa nu înseamnă frică”, a declarat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *