Prima pagină » National » Gabriela Firea, despre decizia lui Clotilde Armand de a opri finanțarea a patru spitale din Capitală: „Spitalele sunt acum în aer”

Gabriela Firea, despre decizia lui Clotilde Armand de a opri finanțarea a patru spitale din Capitală: „Spitalele sunt acum în aer”

04 feb. 2021, 22:24,
Bianca Rebegea în National

Joi, 4 februarie, la Antena 3, Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a vorbit despre decizia lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, de a opri finanțarea a patru spitale, care au trecut acum în administrarea Primăriei Generale.

„Nu poate există nicio explicaţie. Suntem în plină pandemie şi chiar dacă nu eram, când s-a luat decizia acum 20 de ani de a transfera la autoritatea locală cele patru spitale s-a analzat situaţia în care Ministerul Sănătăţii de-a lungul timpului nu a avut resursele necesare să acopere resursele celor 40 de unităţi spitaliceşti din Capitală. A funcţionat foarte bine această regulă. Cele 40 de unităţi au cunoscut o dezvoltare impresionantă. Compartiv cu orice spital din Europa cu siguanta ar ieşi bine, au fost investiţii, corpuri noi clădiri, reabilitări, secţii noi, săli de operaţii, aparatura ultraperformanta. Am aşteptat că Dan Bârna şi Dacian Ciolos să intervină.

Am văzut şi declaraţia lui Nicusor Dan care şi el se derobează, spune că dacă i se dă ceva să i se dea şi banii, or tocmai asta vrea Coltilde, să nu dea banii. În lipsa unei HG care să preia aceste 4 spitale, au rămas să se administreze singure în continuare, ele neavând resursele necesare. Plata medicilor, asistentelor şi infiermierilor e făcută de Ministerul Sănătăţii, dar toate celelalte cheltuieli erau asigurate de autoritatea locală. Deci sunt în aer, nu mai au finanţare. Deci spitalele sunt acum în aer”, a declarat Firea.

Gabriela Firea: „Patru spitale extrem de importante din București sunt într-un pericol major”

Gabriela Firea taxează decizia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, spunând că totul se rezumă doar la cifre.

„Primarii „Noului București” sunt distrugătorii sănătății în Capitală! Pentru ei nu contează pacienții, totul este doar calcul politic. Totul se rezumă la cifre!

Patru spitale extrem de importante din București sunt într-un pericol major. Spitalul de Urgență – Floreasca, Spitalul de Arși, Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul de Urgențe Oftalmologice riscă să rămână fără finanțare dintr-o simplă dorință a noului primar de sector. Astăzi, doamna Armand le cere consilierilor locali să oprească orice investiție în aceste spitale! Nu mai vrea să plătească nici măcar facturile la utilități pentru că e „presiune” pe buget!

Managerii celor patru spitale au aflat astăzi că vor rămâne fără bani și investiții, dacă această hotărâre va fi aprobată de majoritatea PNL-USR+ de la Sectorul 1.”, a spus Gabriela Firea cu o zi în urmă.

Nicușor Dan, gata să preia spitalele pe care Clotilde Armand nu le mai vrea: „Sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor”

Primarul general la Bucureștiului, Nicușor Dan, spune că este pregătit să preia spitalele pe care Clotilde Armand le-a lăsat fără finanțare,  dar cu o condiție: să i se dea bani!

”Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei. Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor, doar să fie asigurată finanțarea către Primăria Municipiului București pentru asta. Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari.”, a anunțat Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`