Prima pagină » National » Gabriela Firea, despre decizia CNSU cu privire la internarea în spitale: „Arafat încearcă să salveze 100 de pacienţi Covid, dar lasă să moară alţi 1.000 de pacienţi”
Gabriela Firea, despre decizia CNSU cu privire la internarea în spitale: „Arafat încearcă să salveze 100 de pacienţi Covid, dar lasă să moară alţi 1.000 de pacienţi”

Gabriela Firea, despre decizia CNSU cu privire la internarea în spitale: „Arafat încearcă să salveze 100 de pacienţi Covid, dar lasă să moară alţi 1.000 de pacienţi”

08 oct. 2021, 14:25,
Roxana Butuc în National

Fostul Primar General al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut mai multe declarații despre decizia CNSU ce prevede ca în niciun spital, timp de 30 de zile să nu se mai facă nicio internare dacă nu este o urgență.

Deputatul PSD, consideră că aceasta decizie încalcă Constituția și declarațiile dr. Arafat precum că situația este justificată în contextul pandemiei nu are susținere, întrucât aceasta durează de aproape 2 ani.

Gabriela Firea, declarații despre decizia CNSU cu privire la internarea în spitale

Gabriela Firea, fostul Primar General al Capitalei și actual deputat al partidului Social Democrat, a declarat că pacienții care nu au probleme grave sănătate, să li se refuze internarea în spital. Deputatul consideră că prin această decizie se încalcă grav Constituția și este un atac la democrație.

„Chiar dacă semnalele de alarmă din partea medicilor au existat toată vara, cele două partide s-au ocupat de congrese. Ceea ce mi se pare criminal este decizia prin care se mai internează doar urgenţele. Dar sunt pacienţi oncologici care dacă sunt depistaţi azi şi amânaţi o lună, boala se agravează. Cum poţi să spui că o hernie de disc nu este urgenţa, când ştim că poate duce la paralizie?

Asta se face doar în dictatura, noi suntem în democraţie, nu putem călca în picioare Constituţia. Să explice domnul Arafat de ce nu s-au luat măsurile care s-au luat în toată lumea. Nu putem să folosim cuvinte care să sperie lumea, cum ar fi dezastru, şi sub umbrelă asta să încălcăm Constituţia”, a declarat aceasta.

Deputatul PSD, atacă PNL și USR de situația din țară

În cadrul acelorași declarații aceasta a mai spus că situația actuală se datorează celor două partide care s-au ocupat de interesele lor în loc să vină în ajutorul oamenilor ca România să scape de pandemie.

„Chiar daca semnalele de alarma din partea medicilor au existat toata vara, cele doua partide s-au ocupat de congrese. Ceea ce mi se pare criminal este decizia prin care se mai interneaza doar urgentele. Dar sunt pacienti oncologici care daca sunt depistati azi si amanati o luna, boala se agraveaza. Cum poti sa spui ca o hernie de disc nu este urgenta, cand stim ca poate duce la paralizie?

Medicina de dezastru înseamnă a rezolva problemele medicale la evenimente unde nu au putut fi prevăzute sau la începutul unei pandemii. Dar noi suntem la aproape doi ani, nici nu testam, nici nu vaccinam, pentru că a fost compromisă şi campania de vaccinare. Guvernanţii nu explică, nu şi-au luat aliaţi cetăţenii. Uitaţi ce se întâmplă în şcoli, se închid clase şi şcoli pentru că nu s-a făcut testare masivă la începutul anului şcolar”, a spus deputatul PSD.

Gabriela Firea îndeamnă românii să apeleze la sistemul privat

În acest contex, aceasta îndrumă românii către sistemul privat pentru a se trata, întrucâ la stat situația nu este bună deloc.

„Cine are zile şi cine are bani să meargă în sistemul privat scapa, pentru că sistemul de stat este prăbuşit, deşi în ultimii 4 ani ştiţi că s-au investit sume uriaşe în cele 20 de spitale din subordinea primăriei. oi avem acum un primar general care a spus că nu îl interesează pandemia, pentru că el este primar”,

Aceasta consideră neconstituțională decizia și îl atacă pe Raed Arafat, susținând că decizia luată pe baza situației pandemice nu este relevată, pentru că România se află în această stare de aproximativ doi, asta totuși nu explică de ce ar trebui să fie sacrificați atât de mulți oameni pentru un număr mic.

„Mi se pare că domnul Arafat încearcă să salveze 100 de pacienţi de Covid, dar pentru asta lasă să moară alţi 1000 de pacienţi.”, a afirmat Gabriela Firea într-un apel telefonul la România TV.

Decizia CNSU despre interzicerea intervențiilor chirurgicale pentru 30 de zile are o dată greșită

Acum câteva zile, secretarul de stat Raed Arafat, a anunțat în urmă cu câteva zile, faptul că intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente vor fi interzise în toate spitalele din România. Cu toate astea, ieri, 7 octombrie s-a aflat faptul că data de pe documentul original este una greşită.

Acest ordinul a fost puternic contestat de medicii din spitalele din România, iar Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu spunând că nu respectă Constituţia, acesta nefiind publicat în Monitorul Oficial.
O altă decizie CNUS  a fost cea cu privire la faptul că persoanele vaccinate anti-Covid-19 vor fi exceptate de la carantină și de la anumite restricții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *