Prima pagină » National » Gabriela Firea, despre bugetul pentru anul 2021: „Nu ai cum să obții venituri suplimentare dacă îngheți totul”

Gabriela Firea, despre bugetul pentru anul 2021: „Nu ai cum să obții venituri suplimentare dacă îngheți totul”

21 ian. 2021, 18:17,
Bianca Rebegea în National

Joi, 21 ianuarie 2021, Gabriela Firea, senator PSD, a criticat modul în care a procedat Guvernul Florin Cîțu în privința bugetului pentru anul 2021. Mai mult, ea a precizat că Partidul Social Democrat oferă o alternativă mult mai bună: „Am pregătit un buget pentru oameni. Soluții realiste pentru o viața decentă.”, a scris Firea pe o rețea de socializare.

„Am pregătit un buget pentru oameni. Soluții realiste pentru o viața decentă. Bugetul nostru alternativ reprezintă ieșirea din cercul vicios al austerității în care ne-a dus nonsalant Cîțu încă de pe vremea în care era ministrul Finanțelor.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea: „Cîțu merge doar pe strânsul curelei”

Gabriela Firea este de părere că Guvernul Florin Cîțu „ merge doar pe strânsul curelei”, pe când partidul pe care îl reprezintă propune programe de stimularea producției interne care să duca la creșterea numărului de salariați, ce vor produce venituri suplimentare pentru creșterea sustenabilă a pensiilor și alocațiilor.

„Spre deosebire de Cîțu care merge doar pe strânsul curelei, bugetul social-democrat propune programe de stimularea producției interne care să duca la creșterea numărului de salariați, ce vor produce venituri suplimentare pentru creșterea sustenabilă a pensiilor și alocațiilor.”, a mai scris Gabriela Firea.

De asemenea, fostul primar al Capitalei susține că principalul obiectiv al propunerii de buget este reprezentat de cetățeni

„- O altă diferență majoră e că PSD propune un buget pentru oameni.
Cetățenii sunt obiectivul principal al propunerii de buget. Companiile și mediul de afaceri trebuie sprijinite doar în măsura în care asigură locuri de muncă și salarii mai bune.
Facilitățile acordate companiilor trebuie să genereze prosperitate în buzunarele românilor, nu doar ale patronilor. Nu se majorează și nu se introduc taxe noi.

– Majorarea pensiilor și alocațiilor așa cum prevede legea are loc în condiții comparabile cu veniturile bugetare și cu deficitul bugetar luate în calcul de Guvern.„, a completat Gabriela Firea.

Gabriela Firea, despre bugetul pentru 2021: „Diferența majoră e că PSD propune un buget de dezvoltare, nu de înghețare, cum propune Cîțu”

Gabriela Firea face o paralelă între bugetul propus de social-democrați și cel propus de Guvernul Cîțu: „PSD propune un buget de dezvoltare, nu de înghețare, cum propune Cîțu”.

– Diferența majoră e că PSD propune un buget de dezvoltare, nu de înghețare, cum propune Cîțu. Nu ai cum să obții venituri suplimentare dacă îngheți totul.”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Am pregătit un buget pentru oameni. Soluții realiste pentru o viața decentă.
Bugetul nostru alternativ reprezintă…

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 21 ianuarie 2021

Gabriela Firea: „Suntem ultima țară din spațiul nord-atlantic la creșterea salariului minim în 2021”

Senatorul PSD Gabriela Firea explică marți, 19 ianuarie, pe pagina sa de Facebook de ce Guvernul nu crește salariile.

Gabriela Firea  îi acuză pe cei de la guvernare că nu doresc creșterea salariului minim pentru români, asta pentru că se gândesc la marile companii care ar fi nevoite să dea salarii mai mari.

„Suntem ultima țară din spațiul nord-atlantic la creșterea salariului minim în 2021. Cei 2 lei/zi dați de Guvernului Cîțu sunt sub creșterile de prețuri cu 10-15% la legume, carne, pâine sau chiar cu 20-25% la energie. În UE și în SUA guvernele majorează semnificativ mai mult salariul minim pentru a preveni creșterea sărăciei și pentru a da încredere în economie.

– Creștere salariu minim în UE: Polonia + 8%, Bulgaria + 6,6%, Letonia + 16%, Lituania + 6%, Slovacia + 7,4%, Portugalia +5%, Spania + 5,2%, Cehia + 4,1%.

– SUA creșteri diferențiate între satetele federației, dar majorările variază între 5 și 9%

– În afara UE; Turcia + 22%

– Guvernul #DeDreaptaLaCiolan este principalul responsabil pentru scăderea nivelului de trai al populației, inclusiv prin această măsură care prevede o majorare sub rata creșterii prețurilor care afectează peste 1,2 milioane de oameni.

– Pandemia nu poate fi invocată în creșterea rușinoasă de doar 3% a salariului minim din România“, a precizat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`