Prima pagină » National » Gabriela Firea, despre amânarea alegerilor parlamentare: „Există 2 posibilităţi: stare de urgenţă dată de preşedinte sau OUG dat de Guvern”

Gabriela Firea, despre amânarea alegerilor parlamentare: „Există 2 posibilităţi: stare de urgenţă dată de preşedinte sau OUG dat de Guvern”

02 nov. 2020, 23:45,
Bianca Rebegea în National

Gabriela Firea afirmă că Partidul Social Democrat va forța amânarea alegerilor parlamentare. În același timp, premierul României, Ludovic Orban, oferă asigurări că perioada de desfășurare a campaniei electorale nu va reprezenta un pericol în lupta cu pandemia provocată de noul coronavirus, ci vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Mai mult, Klaus Iohannis, președintele țării noastre, este de părere că va fi o campanie eletorală atipică.

„Am discutat şi acest subiect privitor la amânarea alegerilor. Am cerut atât amânarea alegerilor locale, dar şi a alegerilor parlamentare. Există 2 posibilităţi: stare de urgenţă dată de preşedinte sau OUG dat de Guvern.

Colegii noştri vor face toate demersurile în Parlament pentru a trece legea actuală, urmând ca joi să vedem dacă preşedintele o va promulga sau nu. Acestea sunt variantele pe care le avem”, a declarat Gabriela Firea, candidat PSD pentru Senat, potrivit Adevărul.

Fostul primar general al Capitalei susține că au avut loc discuții și cu alte formațiuni politice, dar rezultatele sunt incerte.

„Preşedintele partidului a avut discuţii, nu le-aş numi negocieri, cu reprezentanţii celorlalte partide parlamentare, dar deocamdată nu au fost rezultate foarte clare.”, a completat Gabriela Firea.

Ludovic Orban: Nu există niciun fel de risc pentru a crește răspândirea virusului

Premierul României asigură cetățenii că derularea campaniei electorale nu va periclita efortul depus până acum în lupta cu pandemia. El este de părere că persoanele care candidează la alegerile parlamentare vor respecta măsurile impuse, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Derularea campaniei electorale nu reprezintă niciun risc suplimentar, privitor la răspândirea virusului. În cazul în care candidații respectă regulile, nu există niciun fel de risc pentru a crește răspândirea virusului.”, a spus Ludovic Orban.

Orban spune că ziua votului este sigură pentru toată lumea. Mai mult, el vorbește despre necesitatea alegerilor parlamentare și o aduce în discuție pe Renate Weber, Avocatul Poporului, care ar putea fi scoasă din funcție în urma alegerilor.

„Ziua în care organizăm procesul de vot este organizată de asemenea natură încât omul să poată merge în siguranță la vot. Este nevoie de alegeri parlamentare, îi îndemn pe oameni să-şi pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu o să facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului şi o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituţională care au dus la creşterea dramatică a numărului de infectări.”, a declarat premierul.

De asemenea, premierul îl dă ca exemplu negativ și pe Florin Iordache, folosindu-se de acest argument, pentru a îndemna populația să meargă la vot, pentru alegerile parlamentare, de pe 6 decembrie.

Mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului? Dacă nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului, este nevoie de alegeri. Mai vor ca PSD-ul să căsăpească economia, să inventeze noi şi noi acte normative care să ducă România înspre faliment şi înspre prăpastie economică? Dacă nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri. Democrația înseamnă alegeri”, a spus premierul României, potrivit Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *