Prima pagină » National » Gabriela Firea critică deciziile coaliției de guvernare: „Adevărul iese la iveală”

Gabriela Firea critică deciziile coaliției de guvernare: „Adevărul iese la iveală”

08 feb. 2021, 21:50,
Bianca Rebegea, în National

Luni, 8 februarie, la Antena 3, Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD a criticat deciziile coaliției de guvernare. Ea nu este de acord cu înghețarea anumitor venituri și eliminarea unor sporuri, vouchere și gratuități.

„Cred că asistăm acum la efectul de hârtie de turnesol, adevărul iese la iveală, realitatea e crudă şi cruntă. Tot ce-am spus noi se întâmplă acum. Îmi pun întrebarea retorică, dacă ar fi fost anunţate cu onestite înainte de alegeri aceste cifre economice, deficitul bugetar pe care se merge, creşterea economică pe care se mizează, întreaga contracţie şi austeritate pentru cetăţeni, care ar fi fost procentul real pe care îl luau în alegeri?”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea critică deciziile coaliției de guvernare: „Ce-am spus, s-a adeverit, din păcate! ”

În urmă cu o săptămână, în data de 1 februarie, Gabriela Firea a mai adus o serie de acuzații la adresa Guvernului după ce premierul Florin Cîţu a anunţat întârzierea unei decizii privind bugetul pentru anul 2021.

Fostul primar al Capitalei a vorbit, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, despre faptul că o decizie legată de buget ar fi fost aşteptată odată cu începerea sesiunii parlamentare şi îl acuză pe Cîţu că a minţit atunci când a declarat că bugetul va fi gata la începutul lunii februarie.

„Ce-am spus, s-a adeverit, din păcate! Cîţu nu are gata Bugetul de stat. A minţit că îl va încheia rapid şi îl va aduce în Parlament la începutul sesiunii parlamentare. Sesiunea a început azi. A început şi Dl Cîtu să se scuze. Să acuze. Să dea vina. Să găsească „acarii păuni”.

Alţii decât el care, poate a uitat, a fost ministru de finanţe înainte de a ajunge premierul guvernului format din partidele care au pierdut alegerile. Care au fost trimise de români acasă sau în opoziţie, nicidecum la guvernare”, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Dacă tot s-au cocoţat la putere prin manipulare, fraudă şi minciună măcar să muncească pentru popor “

Prim-vicepreședintele PSD a precizat că liberalii, care sunt la putere de un an și trei luni nu au nicio scuză și dovedesc o lipsa crasă de respect faţă de români.

„Dacă tot s-au cocoţat la putere prin manipulare, fraudă şi minciună măcar să muncească pentru popor. Să vină cu rezultate, nu doar cu scuze. Cei de la PNL sunt de 1 an şi 3 luni la guvernare iar cei de la USR – Plus au mai fost în guvernul Cioloş. Deci, nu au scuză începătorilor! Dar dovedesc o lipsa crasă de respect faţă de români. Lasă că merge şi aşa. Cred ei…”, a menționat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Cel mai grav e că nimeni nu își asumă ce se întâmplă acum”

După tragedia de la Institutul „Matei Balș“, senatoarea PSD a declarat că ministrul Sănătății este mai mult ocupat să-și schimbe poza de pe Facebook decât să aibă grijă de situația din spitalele din România.

„Cel mai grav e că nimeni nu își asumă ce se întâmplă acum. Am avut 15 miniștri ai Sănătății din partea Dreptei, cei mai mulți de la PNL. Domnul Voiculescu a mai fost la Minister, l-a mai condus. Probabil că în acest moment ministrul își mai schimbă poza de profil de pe Facebook, așa cum a făcut acum câteva zile… Probabil își schimbă cravata sau își alege un costum pentru mâine. Această persoană dovedește rea credință, dovedește cinism. Aș vrea să-l întreb dacă a luat legătura cu Tătaru să-l întrebe ce a făcut cât a fost ministru. Din prima zi a mandatului trebuia să meargă la toate spitalele COVID și suport Covid. Nu sunt atât de multe. Trebuia să vadă ce se întâmplă pe teren”, a menționat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *