Prima pagină » National » Gabriela Firea, atac dur la adresa guvernanților: „România nu mai are timp de prostiile lor, virusul nu așteaptă ca ei să-și termine bătălia pe ciolan!”

Gabriela Firea, atac dur la adresa guvernanților: „România nu mai are timp de prostiile lor, virusul nu așteaptă ca ei să-și termine bătălia pe ciolan!”

15 dec. 2020, 21:19,
Bianca Rebegea în National

Marți, 15 decembrie, Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a comentat eșecurile avute de PNL, USRPLUS şi UDMR în tentativa de a forma o coaliţie de guvernare, care să îi fie pe plac preşedintelui Klaus Iohannis. De asemenea, ea vorbește despre necesitatea României de a avea un Guvern instalat rapid, cu oameni compentenți.

„Firesc ar fi fost ca președintele să pună punct acestei mascarade oferite de către partidele care au pierdut alegerile și să nu lase ca o criză politică să se suprapună peste cele două existente – sanitară și economică – şi să dea mandatul partidului care s-a situat pe primul loc în alegeri.

România are nevoie de un guvern instalat rapid, format din oameni competenți, specialiști, care să se bucure de o largă susținere parlamentară, pentru a lua toate măsurile necesare gestionării acestei pandemii, dar și relansării economice.

Un guvern de uniune națională, cu premier Alexandru Rafila, ar fi cea mai bună soluție pentru România.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea: „Virusul nu așteaptă ca ei să-și termine bătălia pe ciolan!”

Fostul primar al Capitalei susține că guvernanții acesti țări sunt prea preocupați de împărțirea puterii, decât de realitatea de zi cu zi a românilor, generată de noul coronavirus. Mai mult, ea sugerează că România are nevoie de un Guvern, care să îndeplinească o serie de sarcini, necesare bunei funcționări a țării.

„Sunt total decuplați de la realitatea vieții de zi cu zi a românilor. Este revoltător ca la 200 de morți de COVID pe zi, președintele să permită în continuare spectacolul grotesc al împărțirii puterii pe care nici măcar nu au câștigat-o.

România are nevoie de un guvern instalat cât mai rapid care :

– să ia măsuri urgente pentru că ATI-urile deja sunt pline, numărul de infectări – chiar și cu testarea asta redusă, plafonată de Orban – este în creștere,
– să ia de pe acum măsurile pentru a redeschide școlile după vacanța de sărbători,
– să elaborăm proiecte pentru ca atunci când se va da drumul la finanțarea europeană să le avem pregătite. Cum să repornim economia, cum să facem investiții masive în marea infrastructură, când nici proiecte nu avem pregătite?

România nu mai are timp de prostiile lor, virusul nu așteaptă ca ei să-și termine bătălia pe ciolan!”, a concluzionat Firea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea îl critică și pe Ludovic Orban

Prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Gabriela Firea, l-a criticat dur pe Ludovic Orban, președintele PNL. Ea critică atitidinea pe care acesta a avut-o în cadrul negocierilor pentru formarea Guvernului. PNL, USR-PLUS și UDMR au convenit în cursul primelor două zile de negocieri să comunice doar împreună și doar acele lucruri asupra cărora au ajuns la un acord. Cu toate acestea, Dan Barna a încălcat această înțelegere și a făcut o propunere, iar Ludovic Orban se arată deranjat de gest.

„Orban. Trăsături de dictator. Vrea doar el să comunice. Îl trage de urechi pe Barna că l-a propus public pe Drulă la Cameră. Cum făcea cu testele. Voia doar el să ne informeze, ca să ne dezinformeze!”, a scris Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *