Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea, atac devastator la adresa lui Florin Cîțu: „Continuă seria minciunilor și aberațiilor!“

Gabriela Firea, atac devastator la adresa lui Florin Cîțu: „Continuă seria minciunilor și aberațiilor!“

18 nov. 2020, 14:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a lansat pe pagina ei de Facebook un atac devastator la adresa ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Gabriel Firea susține că Florin Cîțu minte referitor la revenirea economică în „V”, această fiind un „V blegit, adică un L, de la Ludovic Orban”.

”Vă mai amintiți de Cîțu? Cel care ne-a îndatorat țara, astfel încât vor plăti și copiii noștri. Acum nu face altceva, decât să continue seria minciunilor și a aberațiilor pe care le-a transmis public de mai bine de un an. În timp ce a îngropat industria, a distrus HORECA, agricultura, comerțul a anunțat mereu o iluzorie revenire în V a economie. În loc să fie un V este un L, de la Ludovic Orban. Un V blegit“, susține Gabriel Firea.

Gabriela Firea: „Avem a doua cea mai mare contracție anuală“

Fostul primar general al Capitalei a precizat că România are a doua cea mai mare contracție anuală, iar cifrele care provin din statisticile Eurostat nu mint.

„Când ești în groapă, chiar dacă țopăi pe fundul ei, nu înseamnă că ieși la liman. Pandemia de COVID a lovit la fel întregul continent, același virus a subminat toate economiile statelor membre. Și, totuși, noi avem a doua cea mai mare contracție anuală (-6%), Italia la care ne uitam îngroziți în primăvară acum se află la -4,7%, Polonia la -2% , Ungaria la -4,7%, Slovacia la -2,2%, Bulgaria la – 5,2% și Cehia la -5,8%!

Cifrele care provin din statisticile Eurostat nu mint. Aceste cifre ne indică clar faptul că România a fost printre cel mai prost guvernate state din Uniunea Europeană în acest an. Dacă statele mediteraneene și cele central-europene au recuperat aproape integral contracția economică din primăvară, dacă polonezii, ungurii și cehii au recuperat la fel de mult la sfârșit de septembrie, noi, românii, am ieșit total din logica statelor est-europene și am ajuns să bifăm cea mai mare contracție anuală din regiune“, adaugă Gabriela Firea.

„Purtați ochelari cu lentilă colorată? Vedeți viața în roz? Nu mai aveți contact cu realitatea?“

Liderul social democrat îl avertizează pe Florin Cîțu că România are una dintre cele mai mari prăbușiri economice, comparative cu cele din Grecia și Croația.

„Deocamdată, este a doua cea mai mare prăbușire anuală din întreaga Uniune. Numai grecii și croații ne mai pot concura în acest clasament al rușinii. Deci, Dl Cîțu, cum e cu revenirea? Purtați ochelari cu lentilă colorată? Vedeți viața în roz? Nu mai aveți contact cu realitatea? Am discutat acest subiect grav și împreună cu social democrații de la Sectorul 3, conduși de președintele lor, Aurelian Bădulescu, împreună cu parlamentarii Carmen Mihălcescu si Daniel Zamfir”, a mai scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

„Ludovice, uite-așa un obraz gros avem!“

Într-o altă postare pe pagina sa de Facebook, fostul primar general al Capitalei îi bate obrazul lui Ludovic Orban, după ce împreună cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, a efectuat controale în spitalele din subordinea Primăriei Capitalei.

“Ludovice, uite-așa un obraz gros avem! Dar să nu mai zici cuiva! Să rămână între noi!” Asta-i zice primarul dreptei unite în rele premierului dreptei care a falimentat economia și a dat de gard lupta cu pandemia! Azi s-a consumat episodul: plimbat de mână prin spitalele din București, administrate de Primărie. Cu scopul de a găsi ceva greșit – prilej să mai dea o declarație anti-Firea. Surpriză! Totul este lăsat în bună regulă și organizare, investițiile în sănătate din ultimii 4 ani se simt“, a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *