Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea amenință Guvernul cu instanța, dacă voturile pentru Primăria Capitalei și cele de sector nu se renumără

Gabriela Firea amenință Guvernul cu instanța, dacă voturile pentru Primăria Capitalei și cele de sector nu se renumără

30 sept. 2020, 13:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, amenință Guvernul cu instanța dacă voturile pentru Primăria Capitalei și cele de sector nu se renumără.

Gabriela Firea spune că PSD trebuie să dea în judecată Guvernul, dacă vrea ca dreptatea să iasă la lumină. Firea cere renumărarea voturilor chiar dacă s-a ieșit din termenul de contestare și spune că decizia e la latitudinea guvernului.

„Noi nu am depus contestația pentru că foarte târziu au fost încarcate procesele verbale și foarte târziu ne-au parvenit. Ne putem prevala de faptul că a trecut acest termen și să lăsăm o suspiciune majoră, sau Guvernul să accepte renumărarea voturilor. există semne că rezultatul nu este tocmai cu realitatea şi poate se leagă cu se s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz aveam mai multe procente peste Nicuşor Dan. Dacă vom reuși cu renumărarea, dacă nu, mergem în instanță”, a declarat Firea.

Gabriela Firea amenință Guvernul cu instanța, dacă voturile pentru Primăria Capitalei și cele de sector nu se renumără

Primarul Capitalei susține că trebuie ca PSD să acționeze în instanță Guvernul din respect pentru cei care i-au votat pe social-democrați.

„Trebuie să face asta dacă vrem să privim în ochi cetățenii. Să vedem dacă au fost sau nu fraude. Eu nu mă țin de scaun îmi pare rău pentru cetățenii care au votat ceva și a ieșit altceva“, a menționat Gabriela Firea.

„Alegerile în București au fost fraudate!“

Alegerile în București au fost fraudate, susține Gabriela Firea, care face trimitere la declarațiile lui Ludovic Orban și Nicușor Dan. „De ce nu se aprobă renumărarea voturilor?”, se întreabă fostul primar al Capitalei.

„Alegerile în București au fost fraudate! O spun Orban – groparul PNL, Plicușor – prietenul Câinelui.

Am găsit si noi foarte multe nereguli! De ce nu se aprobă renumărarea voturilor???”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan râde de demersul Gabrielei Firea

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus că i se pare „comic” ca Gabriela Firea să vorbească despre fraude în Bucureşti, subliniind că, în contextul în care există o diferenţă mare în privinţa numărului de voturi, nu se pune problema renumărării acestora.

„Mi se pare comic ca tocmai PSD să acuze fraude, în condiţiile în care aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat. Ieşind din chestiunea asta cu buletine, cu saci de vot, am văzut explicit cum pe publicitate electorală, după ce Biroul Electoral Municipal a spus că Primăria nu mai are voie să continue cu acele sporturi pentru realizările Primăriei Capitalei, totuşi a continuat, deci e absurd să vorbeşti de fraudă când eşti Gabriela Firea”, a menționat Nicuşor Dan.

„O campanie murdară!“

În ceea ce priveşte acuzaţiile Gabrielei Firea privind o campanie de „demolare” la adresa ei, Nicușor Dan a răspuns că împotriva sa a fost dusă o campanie murdară.

„A fost o campanie absolut murdară la adresa mea. Vă aduc aminte că acum câteva zile mai multe televiziuni, ca să încheiem subiectul acesta, titrau că eu sunt în interiorul DNA şi tot felul de alte ştiri false, deci haideţi să nu mai vorbim de campanii murdare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *