Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea, absentă de la Cogresul PSD. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 i-a luat locul
Gabriela Firea, absentă de la Cogresul PSD. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 i-a luat locul

Gabriela Firea, absentă de la Cogresul PSD. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 i-a luat locul

25 aug. 2024, 11:20,
în Actualitate

Ieri, sfârșitul unui capitol politic s-a anunțat predictibil încă de la prima oră: Marcel Ciolacu a fost desemnat unicul candidat al PSD la președinție. Din noua conducere a partidului vor face parte Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte social democrat, opt vicepreședinți, Paul Stănescu în calitate de secretar general și europarlamentarul Mihai Tudose, președinte al Consiliului Național.

La cea mai recentă reuniune de partid, organizată pentru desemnarea medicului Cătălin Cîrstoiu drept candidat la Primăria Capitalei, Marcel Ciolacu i-a sărutat mâna Gabrielei Firea, pe atunci prim-vicepreședinte al partidului. Astăzi, Gabriela Firea a fost marea absentă, iar poziția sa în organigrama partidului a fost preluată de Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 și câștigător al alegerilor locale.

„Nu e niciun scandal în PSD. […] Suntem prieteni”, a asigurat Ciolacu la conferința de presă de după eveniment.

Congresul a adus laolaltă delegați din toată țara, însă, în contrast cu anii trecuți, abia au reușit să umple perimetrul unei jumătăți de pavilion secundar din Romexpo. Numărul de participanți a fost de 2.380 de delegați, o cifră modestă comparativ cu acum cinci ani, când Congresul PSD aduna atât de mulți oameni încât nu încăpeau nici în Sala Palatului sau pe stadioane. Astăzi, pentru liderii de partid, adunarea a părut mai mult o formalitate și încă o ocazie de a vorbi în fața camerelor de televiziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`