Prima pagină » National » Gabriela Firea a răbufnit: «Mai puțini bani în buzunar pentru fiecare român. Acesta este rezultatul unui an și jumătate de guvernare “de dreapta”»

Gabriela Firea a răbufnit: «Mai puțini bani în buzunar pentru fiecare român. Acesta este rezultatul unui an și jumătate de guvernare “de dreapta”»

12 mart. 2021, 18:24,
Bianca Rebegea în National

Gabriela Firea, senator PSD, a răbufnit după ce Institutul Național de Statistică a prezentat date, din care deducem faptul că veniturile românilor au scăzut, iar prețurile au crescut.

Vineri, 12 martie, Gabriela Firea, a postat un mesaj pe o rețea de socializare, în care a acuzat că rezultatul unui an și jumătate de guvernare “de dreapta”, românii s-au ales cu mai puțini bani în buzunar. Senatoarea PSD spune că, în ciuda înghețării pensiilor și salariilor, ne confruntăm cu inflație și creștere a prețurilor de consum.

„Mai putini bani in buzunar pentru fiecare român : acesta este rezultatul unui an si jumatate de guvernare “de dreapta”. Cât am guvernat, am fost acuzați că am generat inflație din cauza creșterii veniturilor populației (când, de fapt, inflația a fost generată de prețurile reglementate, energie, combustibil)!
Acum, ei au înghețat pensile și salariile, dar, degeaba, avem și inflație și creștere a prețurilor de consum!
Potrivit Institutului Național de Statistică, preţurile de consum, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, au crescut cu 3,2%!
Deci cum e mai bine: să crească prețurile, dar și veniturile sau să crească prețurile, iar veniturile să scadă!?”, a scris, pe Facebook, senatoarea Gabriela Firea.

Mai putini bani in buzunar pentru fiecare român : acesta este rezultatul unui an si jumatate de guvernare “de dreapta”….

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 11 martie 2021

 

Gabriela Firea: „Nu sunt bani pentru alocații, pentru pensii, pentru spitale, așa ni s-a spus”

Luni, 1 martiee, într-o intervenție în direct la Antena 3, la emisiunea Subiectiv, senatoarea PSD Gabriela Firea a vorbit despre amendamentele la buget și miza coaliției de guvernare.

„Eu am citit bugetul și dacă nu l-aș fi citit mare lucru nu am fi putut să înțelegem din explicațiile premirului pentru că realmente nu a fost o prezentare a bugetului de către prim-ministru.” a spus Gabriela Firea, luni seara, într-o intervenție video, direct din Parlament.

„Practic a citit o declarație politică, plină de injurii, de jigniri, de referiri la greaua moștenire. Ca și cum PNL nu a fost la guvernare de un an și jumătate, și nu a fost ani de-a rândul în ultimii 30 de ani post-revoluționari, la guvernare în diferite formule politice.

Din acest lucru, cei care erau în sala, de asemenea și românii care priveau la televizor sau ascultat la radio, nu au putut înțelege nimic. Care este miza, filosofia, strategia guvernului în perioada următoare.

Noi am prezentat amendamentele: sunt concrete și nu reprezintă declarații politicianiste. Și cred că aceste amendamente sunt necesare românilor și nu ar adânci deficitul bugetar.

Nu sunt bani pentru alocații, pentru pensii, pentru spitale, așa ni s-a spus.

Avem colegi care au prezentat amendamente pentru spitale din România. Până să ies eu din sala, toate au căzut. Este incredibil cum parlamentarii votează împotriva sistemului de sănătate, nepunând altceva în loc. Se repetă permanent că nu sunt resurse financiare, dar unde se duc acești bani?”, a spus Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *