Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea a anunțat că au fost achiziționate cinci noi aparate Real Time PCR
Gabriela Firea a anunțat că au fost achiziționate cinci noi aparate Real Time PCR

Gabriela Firea a anunțat că au fost achiziționate cinci noi aparate Real Time PCR

20 iul. 2020, 22:30,
Antonia Ceausu în Actualitate

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a reușit să achiziționeze încă cinci aparate pentru testare Real Time PCR. Aceasta își menține afirmația conform căreia, prin testarea masivă și izolarea virusul se va putea trece cu bine peste această pandemie de SARS-CoV-2.

„Infecţia virală SARS-CoV-2 se tratează cu medicamente, dacă sunt simptome, iar pandemia se depăşeşte cu o bună organizare şi gestionare judicioasă a resurselor. Ameninţările, jignirile, dezinformările, frică indusă, panica răspândită nu ţin loc de implicare fermă şi eficientă.
În acest context, azi am decis să achiziţionăm încă 5 aparate de testare RT – PCR, plus extractoare, care cresc viteza de analiza, pentru spitalele : Victor Babeş, Colentina, Carol Davila.

Aceste aparate de testare se adăugă celor 5 cumpărate în lună martie.

Este nevoie să testăm masiv şi să izolăm virusul.

Nu să ţinem pe toată lumea în casă sau cu restricţii drastice.

În plus, deschidem secţia exterioară a Spitalului Victor Babeş, din zona Pipera, pentru pacienţii cu forme uşoare, care vor dori sau necesită internare.

Din cele 500 de locuri disponibile în structura modulara construită, pregătim primele 100 de paturi, cât ne-a solicitat conducerea spiralului.

Condiţiile medicale şi de confort vor fi la nivelul unui spital modern : medici şi asistenţi bine pregătiţi, aparatura, tratamente, menu zilnic adecvat, bai proprii saloanelor cu 1 sau 2 paturi, tv, aer condiţionat, wi-fi.

Să sperăm că DSP nu inventează vreun motiv să nu ne dea avizul. După care ministrul sănătăţii să plângă la televizor că nu mai sunt paturi libere în spitale!!

În plus, chiar dacă Spitalul Colentina se pregăteşte să se redeschidă pentru pacienţii cronici din întreaga ţară, păstrăm, deocamdată, o zonă pentru pacienţii covid, inclusiv 6 paturi AŢI în plus faţă de cele 14 ocupate acum.

Şi la Carol Davila avem pregătite 10 paturi de AŢI, pentru pacienţii cu afecţiuni nefrologice plus covid.

Trebuie să învăţăm să trăim cât de cât normal cu acest virus.

Trebuie să dotăm spitalele şi să-i protejăm pe medici.

Dimensionarea corectă a resurselor este cheia reuşitei.

Să aveţi multă sănătate! Să nu fie nevoie de spitale.

Dar, dacă apare totuşi o problemă, să ştiţi că vă puteţi baza pe noi! Suntem aici”, a declarat Gabriela Firea.

Războiul declarațiilor continuă! Gabriela Firea, despre GCS: „GCS este politizat, format din membri PNL. Să înceteze aceste atacuri nedemne”

Gabriela Firea și-a exprimat revolta după ce Grupul de Comunicare Strategică a oferit un comunicat prin care respingeau acuzațiile aduse de aceasta. Primarul General al Capitalei susține că GCS este politizat fiind majoritar format din membri ai Partidului Național Liberal. Aceasta consideră că replica Grupului de Comunicare Strategică nu a fost decât un atac nedemn și nu au reușit să explice unde sunt cei 90 de infectați cu SARS-CoV-2 care lipsesc din unitățile medicale din Capitală.

„De ce am reactionat azi? Am acest defect, sa ma informez. GCS este politizat, format din membri PNL, sa nu vorbeasca ei de politica, ca ei provin dintr-un partid. Ei n-au stiut sa spuna presei unde sunt cei 90 lipsa. Sa inceteze aceste atacuri nedemne Grupul de Comunicare format din domni si doamne de la biroul de presa PNL. Nu ma impresioneaza cu nimic, nu au venit cu nicio cifra, nu au cu ce sa ma combata pentru ca ei stiu ca eu spun adevarul. Cred ca au umflat cifra, au uitat ca eu verific orice informatie, nu o iau ca atare, defect profesional dupa 20 de ani (de jurnalism, n.red.)”, a declarat Gabriela Firea.

Grupul de Comunicare Strategică neagă acuzațiile lansate de Gabriela Firea

Grupul de Comunicare Strategică a oferit un răspuns după acuzațiile făcute de Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei. Aceasta a afirmat că reprezentanți Ministerului Sănătății dezinformează populația și că în București în ultimele 24 de ore ar fi fost înregistrate doar zece cazuri de infectare cu noul coronavirus, nu o sută cum a anunțat GCS. De asemenea fosta prezentatoare de știri a menționat că nu este real faptul că nu ar mai exista locuri în spitale dar nici ideea conform căreia Bucureștiul a devenit focar.

„Respingem astfel de acuzații formulate din rațiuni politice, care au la bază confuzii grave făcute între numărul persoanelor confirmate și numărul persoanelor internate, fără a ține cont de actualul cadru legislativ în vigoare. Omisiunea deliberată a unor instrumente legislative care nu sunt încă operaționale, dar care au făcut obiectul dezbaterilor publice din ultimele zile, arată erorile de construcție logică a afirmațiilor indicate. De asemenea, respingem și insinuarea referitoare la catalogarea drept «focar» a municipiului București, precum și prezumțiile conspiraționiste enunțate, fără a prezenta vreun element concludent în susținerea afirmațiilor.

Considerăm revoltătoare tacticile de politizare a crizei sanitare, în care este folosită inclusiv contestarea raportărilor oficiale, fapt care încurajează curentele negaționiste și pune în pericol sănătatea cetățenilor. Îndemnăm toți actorii publici să acționeze într-un singur sens, acela de a sprijini personalul medical în misiunea sa, de a întreprinde demersuri administrative în susținerea eforturilor de combatere a răspândirii noului coronavirus și de a contribui la respectarea măsurilor de protecție sanitară”, a transmis GCS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *