Gabriela Cristea le-a dezvăluit fanilor rețeta ei de sarmale, arătând, pas cu pas, cum gătește acest preparat delicios. Vedeta a spus care este igredientul secret care confera sarmalelor o aroma bogată și o textură perfectă. Atunci când le prepară, Gabriela Cristea a explicat că preferă o abordare mai simplă, fără să călească orezul și ceapa.
Gabriela Cristea, soția lui Tavi Clonda, și-a impresionat fanii dezvăluindu-și trucurile care fac ca sarmalele sale să aibă un gust aparte. Prezentatoarea de la Antena Stars și-a împărtășit rețeta, oferind sfaturi prețioase pentru prepararea acestui preparat tradițional.
Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta ei de sarmale
Un aspect esențial, conform vedetei, este verificarea gustului verzei murate.
„Nu o să mai punem sare în compoziție, deoarece am gustat varza și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne, pentru că o să își tragă sarea din varză”, a explicat aceasta.
Pentru a pregăti aceste sarmale delicioase, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Carne tocată
Varză murată
Afumătură
Ceapă
Orez
Sos de roșii
Cimbru
Gabriela Cristea a explicat că preferă o abordare mai simplă, fără să călească ingredientele.
„Nu călesc nici orezul și nici ceapă. În carne mai pun și orez, pe care trebuie să îl spăl înainte. Nu călesc nici orezul, nici ceapă. Mi se pare că devine prea agresivă toată treaba”, a spus vedeta.
Un alt detaliu care face diferența înseamnă adăugarea de roșii în compoziție, un ingredient care aduce un gust și o textură aparte.
Ce adaugă la fierberea sarmalelor
În oala pentru sarmale, Gabriela pune un strat de varză tocată, urmat de un strat de sarmale. Între aceste straturi, adaugă sos de roșii și cimbru, pentru o aromă intensă.
„Nouă ne place că sarmalele să fie mai roșii. Adaug și niște cimbru, pentru că ii dă gust bun”, a detaliat ea.
Gabriela Cristea fierbe sarmalele într-un amestec de vin și apă.
„Pun câte un pahar de vin, dar care se va evaporă, iar sarmalele vor avea un gust aparte. Evident, completez cu apă și le pun să fiarbă cam o oră pe aragaz. Apoi le bag la cuptor, la foc mic, câteva ore”, a explicat vedeta.
Această metodă conferă sarmalelor o aromă bogată și o textură perfectă. „Poftă bună!”, a încheiat Gabriela Cristea în mesajul postat pe rețelele de socializare.