Inspectorul din Primăria Iași a intrat cu mașina în șanț. Gabriel Ghergheșanu avea alcoolemie de 5,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a ales cu dosar penal și pentru că a refuzat să meargă la spital pentru recoltarea probelor biologice. Cotidianul BZI prezintă în exclusivitate imaginile surprinse de martori
Imaginea Primăriei Iași a avut de suferit după ce Gabriel Ghergheșanu, actualmente inspector la Biroul Reglementare Transporturi Urbane, a fost prins de polițiști beat la volanul autoturismului personal Fiat Panda. Incidentul s-a petrecut în luna iunie 2018. Atunci, a fost surprins în trafic cu o alcoolemie de 5,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totul s-a întâmplat într-o zi de sâmbătă, când se deplasa pe un drum din satul Vlădiceni. A pierdut controlul volanului și a intrat într-un șanț. Trecătorii i-au sărit în ajutor, dar au sunat și la Poliție. Reporterii BZI au intrat în posesia imaginilor care-l prezintă pe inspectorul Primăriei în toată splendoarea. Aproape adormit la volan, a încercat să se dezmeticească, dar fără succes. Agenții de Poliție au ajuns să-l tragă din mașină pentru că inspectorul nu reacționa. Desculț, a ieșit din autoturism, încercând să înțeleagă ce se întâmplă.
La un moment dat, un martor îi atrage atenția că are bani sub preșul din mașină. Gabriel Ghergheșanu a încercat din nou să se urce la volan, dar a căzut sub autoturism. Un martor a încercat să-l ajute să se ridice, dar șoferul a devenit brusc violent. Surse din anchetă au explicat alcoolemia mare a șoferului. În momentul în care a aflat că vine Poliția, Gabriel Ghergheșanu ar fi pulverizat în gură câțiva stropi de parfum, în speranța că nu va mai mirosi a alcool. Însă, efectul a fost invers. Acum, angajatul Primăriei este judecat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Primul termen de judecată nu a fost încă publicat la Judecătoria Iași.
Gabriel Ghergheșanu a avut puteri sporite pe zona de imobiliare
Inspectorul din Primărie, până de curând, a fost desemnat să participe la recepția lucrărilor alături de inspectorii de la Inspectoratul Județean de Stat în Construcții. Aceasta este perioada cea mai bună a lui Ghergheșanu, însă condimentată tot mai des cu alcool. Un alt incident s-a petrecut chiar în centrul Iașului, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Într-o seară a coborât dintr-un bolid de pe locul pasagerilor, dar din cauza stării de ebrietate, a căzut inert pe trotuar, zburându-i din mână mai multe documente. Din mașină a coborât un coleg din Primăria Iași, de la Serviciul Urbanism, care l-a ajutat să se ridice. L-a condus câțiva metri, după care a plecat. În lumea construcțiilor, Gabriel Ghergheșanu era recunoscut pentru metodele neortodoxe din timpul controalelor. Acum, Gabriel Ghergheșanu este responsabil cu verificarea rețelelor edilitare din municipiu. Funcționarul se află aproape de vârsta de pensionare.
Funcționarul din Primărie s-a ales cu un pumn în figură după un scandal cu un coleg de birou
Gabriel Ghergheșanu a fost în centrul altui scandal, de data aceasta în timpul serviciului, în biroul din Palatul Roznovanu. În dimineața zilei de 26.01.2017, Gabriel Ghergheșanu s-a intersectat cu Valentin Mocanu, colegul de birou. Cel din urmă i-a cerut o serie de documente ce țineau de activitatea de serviciu. Gabriel Ghergheșanu i-a explicat că acele documente se află la alți colegi, moment în care situația a degenerat. Ghergheșanu a pus mâna pe un capsator de birou și l-a amenințat pe Mocanu, mult mai înalt și bine făcut. Atunci, Gabriel Ghergheșanu s-a trezit cu un pumn în față. S-a ales cu arcada spartă și cu un spectacol gratuit în Palatul Roznovanu. Victima loviturii nu s-a lăsat și a depus plângere penală pentru lovire. A cerut și daune morale.
Este printre puținele persoane care au reușit să învingă în instanță Mitropolia Moldovei și Bucovinei
Pe data de 3 august 2012, Gabriel Ghergheșanu a împrumutat arhimandritului Vitalie Victorin Danciu, starețul Mănăstirii Golia, suma de 53 de mii de euro. Starețul a invocat nevoia urgentă de a plăti utilitățile restante ale mănăstirii și pentru diverse lucrări de restaurare. Datoria trebuia plătită până pe data de 30 mai 2013. Starețul a asigurat creditorul că va obține banii de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Pe traseu, Ghergheșanu i-a mai dat 7.000 de euro, la solicitarea starețului. Funcționarul din primărie a declarat că banii i-a strâns cu ajutorul fiului său, care lucra în Austria. După ce a expirat perioada de returnare a banilor, Ghergheșanu i-a cerut starețului să scrie pe o hârtie că datorează suma amintită.
Astfel, pe data de 24.07.2013, Vitalie a semnat în calitate de arhimandrit, folosind și ștampila mănăstirii Golia. De fapt, semnătura și ștampila au reprezentat dovezile de netăgăduit care au demonstrat țeapa fostului stareț. În consecință, a cerut să i se facă dreptate în instanță și i s-a dat. Fețele bisericești au căzut la înțelegere ca să plătească datoria în rate. Starețul Vitalie a fost schimbat din funcție. Vom reveni cu alte imagini de la incident.