Prima pagină » Local » Dosar penal pentru Gabriel Gachi de la ReporterIS după ce a fost prins beat mangă la volan joi seară. Acesta avea o alcoolemie de 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat – Exclusiv, Update, Galerie Foto

Dosar penal pentru Gabriel Gachi de la ReporterIS după ce a fost prins beat mangă la volan joi seară. Acesta avea o alcoolemie de 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat – Exclusiv, Update, Galerie Foto

15 apr. 2021, 20:52,
BZI.ro, în Local

Gabriel Gachi  a fost prins beat la volan. Acesta avea o alcoolemie de 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

Pe numele acestuia a fost deschis dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Gabriel Gachi în timp ce citea articolul publicat de Cotidianul BZI

Gabriel Gachi în timp ce citea articolul publicat de Cotidianul BZI

Update: La ieșirea din sediul Serviciului Rutier, Gabriel Gachi a afișat o atitudine zeflemistă. Acesta a avut o scurtă conversație ironică cu jurnaliștii. Nu a ezitat să menționeze că oamenii legii nu au știut cine este. Cel mai probabil, ca la incidentele anterioare, Gabriel Gachi ar fi încercat să intimideze polițiștii, însă nu i-a reușit. Acesta s-a urcat într-un taxi și a plecat spre apartamentul său din Tătărași.

Update: La ieșirea din sediul Serviciului Rutier, după ce a citit articolul publicat de Cotidianul BZI, Gabriel Gachi a menționat că nu a consumat cafea ci ceai.

Update: În ciuda încercărilor sale de a masca starea de ebrietate în care se află, este vizibil faptul că a consumat o cantitate mare de alcool. Acesta și-a cumpărat o cafea pe care nu a reușit să o consume ci să o împrăștie pe masa din fața sa. De asemenea, pe toată perioada în care a stat în sediul poliției nu a purtat mască de protecție așa cum prevede în acest moment legea.

Update: Gabriel Gachi se află în sediul Serviciului Rutier. I-a fost recoltată prima probă de sânge.

Gabriel Gachi nu este la prima abatere

Pe 14 ianuarie 2017, în jurul orei 12:00, maşina lui Gabriel Gachi, un Ford Kuga, staţiona ilegal şi bloca o cale de acces de pe esplanada Oancea. Un echipaj de la Serviciul Rutier al Poliţiei Locale, care patrula prin zonă, i-a făcut semn să elibereze calea de acces, dar în loc să se conformeze, Gachi a preferat să treacă la ameninţări la adresa oamenilor legii.

Mai mult, echipajul de Poliţie Locală, care l-au legitimat pe Gabriel Gachi, a aflat cu stupoare că marele deontolog din presă ieşeana avea permisul de conducere suspendat. În loc să plece capul în fata poliţiştilor după ce a fost prins în offside, Gachi, cel care dă lecţii în fiţuica lui, despre respectarea legii şi moralitate, a făcut un scandal monstru, ameninţându-i pe poliţişti că îi va da la ziar şi că vor regreta că au îndrăznit să aplice legea.

„Nu ştiţi voi cine sunt eu, cum vă permiteţi voi să mă legitimaţi pe mine? Vă distrug dacă vă atingeţi de mine! Eu am un ziar”, a urlat Gabriel Gachi la poliţişti, conform unor relatări ale martorilor. După tot acest circ stradal, poliţiştii locali l-au condus la Secţia 4 Poliţie.

Asta e exemplul de pseudojurnalism de care dă dovadă Gachi. Gabriel Gachi este o rușine pentru jurnaliștii din Iași și din ţară. În timp ce în fițuica lui ataca la nesfârșit persoanele incomode, scrie despre aşa presupuse fapte de corupție dar și despre oameni care se urcă la volan beți, el însuși face acest lucru. Doar norocul și promptitudinea oamenilor legii a stat în calea unei tragedii. Fiind vizibil beat și incoerent, putea să producă un accident rutier grav și să rănească oameni nevinovați. Din aceste perspective, și nu numai, presa din Iași îi solicită retragerea din viaţa publică, desigur, dacă are un gram de onoare.

Din ura lui pentru faptul că edilul Iașului, Mihai Chirica a devenit incomod, judecandu-se cu el pentru că nu şi-a plătit chiria, pseudojurnalistul Gachi a reacționat violent atunci când Chirica a făcut accident. Fără să aibă vreo treabă cu jurnalismul, Gachi l-a acuzat pe Mihai Chirica de faptul că a trecut pe culoarea roșie a semaforului. Ancheta și camerele de filmat au demonstrat contrariur.

Ce pedeapsă riscă Gabriel Gachi

Conform Codului Rutier o alcoolemie care trece de 0.40 g/l intră la dosar penal. Conducătorii auto care au o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l (concentrație minimă de 0.80 g/l alcool pur în sânge) alcool pur în aerul expirat riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *