Prima pagină » Sanatate » Furuncul pe labie. În câte zile dispare disconfortul din zona intimă

Furuncul pe labie. În câte zile dispare disconfortul din zona intimă

05 sept. 2022, 14:19,
BZI.ro, în Sanatate

Un furuncul pe labie este o inflamație a foliculului de păr, aproape de glandele sebacee și de țesuturile din jur. O boală intimă comună care poate avea consecințe grave dacă este lăsată netratată. Din păcate nu toată lumea apelează imediat la medic cu această problemă. Tratamentul trebuie efectuat pentru a evita complicațiile și efectele secundare. Mai ales când un furuncul apare în interiorul pielii labiilor.

Un furuncul poate apărea oriunde pe vulve, atât pe labiile mari și minore, pubis, în perineu sau mai aproape de anus. Dacă procesul este caracterizat nu printr-o singură formațiune, ci prin mai multe erupții cutanate pe organele genitale externe, atunci aceasta se numește „furunculoză”.

grafica femeie care se tine de zona intima din cauza durerii stand culcata pe pat

O persoană care suferă de furuncul va simți o slăbiciune și deteriorare a bunăstării generale

Furuncul pe labie. Manifestări clinice

Un furuncul în locuri intime la femei are următoarele simptome. În primul rând, dezvoltarea unui furuncul pe labii are loc în mai multe etape succesive. În stadiul inițial, se observă o ușoară umflare în zona labiilor și apare mâncărimea. Zona pielii pe care s-a format focarul inflamației devine roșie și umflată. Această fază durează de obicei 3-5 zile.

Următoarea etapă, supurația, dă cea mai mare anxietate. Există o creștere a inflamației focale și se formează un nucleu necrotic, format din puroi și celule moarte. Într-un loc intim, furunculul emergent capătă o culoare violet-roșiatică, iar în centrul labiei acesta apare ca un punct alb. Această perioadă este caracterizată de mai multe simptome.

femeie care se tine de zona intima

În stadiul inițial, se observă o ușoară umflare în zona labiilor și apare mâncărimea

În primul rând, se manifestă durerea în focarul inflamației, care crește brusc odată cu presiunea. De asemenea, apare o senzație de plinătate în vagin. Are loc umflarea labiilor mici sau mari. Precum și dificultate la efectuarea mișcărilor normale.

În unele cazuri are loc o creștere a temperaturii corpului, uneori peste 38° C. O persoană care suferă de furuncul va simți o slăbiciune și deteriorare a bunăstării generale. Iar la a treia etapă, furunculul din interiorul labiilor, fie el mic sau mare, se deschide de la sine și conținutul său iese. După aceea, durerea și umflarea în zona intimă este redusă. Urmează o etapă de recuperare, care durează 8-12 zile. În această perioadă, are loc vindecarea suprafeței rănii.

Din ce cauză apare acest deranj pe organele genitale. Ce boli semnalează simptomul

Pe organele genitale externe, labiile externe și interne, furuncul apare din cauza infecției bacteriană, adesea Staphylococcus aureus. O serie de factori contribuie la dezvoltarea bolii. Toți acești factori, individual sau împreună, pot duce la infecție și apariția focarului.

Printre factorii care contribuie la dezvoltarea și apariția deranjului se numără scăderea apărării imune, hipovitaminoza, lipsa igienei intime adecvate și încălcarea proceselor metabolice. De asemenea, unele persoane se ciocnesc cu această problemă din cauza hipotermiei și, în cazuri mai rare, supraîncălzirea sau scăderea temperaturii corpului.

grafica femeie care se tine de zona intima din cauza durerii

În primul rând, dezvoltarea unui furuncul pe labii, are loc în mai multe etape succesive

Furunculul poate apărea și din cauza transpirației crescute, microtraumatisme care apar în timpul bărbieritului sau epilării unui bikini adânc. Un stres mecanic semnificativ asupra perineului, în special în prezența hipertrofiei labiilor mici, precum și orice deteriorare în zona inghinală poate provoca manifestarea afecțiunii.

Un furuncul pe labie poate fi provocat și de o serie de boli. Printre acestea se numără diabetul zaharat, hiperandrogenism și o boală infecțioasă cronică. Însă, de cele mai multe ori, disconfortul este provocat de lenjerie sintetică sau chiar sarcină din cauza unor modificări hormonale și imunitate redusă.

femeie asezata pe pat care se tine de zona intima

Un furuncul poate apărea oriunde pe vulve, atât pe labiile mari și minore, pubis, în perineu sau mai aproape de anus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *