Prima pagină » Local » Furturi în serie la Iași! Doi frați au făcut echipă ca să sustragă lucruri de valoare de la trecători

Furturi în serie la Iași! Doi frați au făcut echipă ca să sustragă lucruri de valoare de la trecători

23 mart. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Local

Furturi în serie la Iași: buzunarele oamenilor nu au fost în siguranță din cauza a doi indivizi care au lucrat împreună ca să facă rost de bunuri valoroase. Ilie Roman și Viorel Roman au fost acuzaţi de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat. Recent, Ilie Roman s-a ales cu o pedeapsă de 2 ani, 3 luni și 10 zile de închisoare, iar fratele său, Viorel Roman, cu o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare.

Doi ieșeni au rămas cu pagube după ce s-au dus la un magazin non-stop și s-au trezit fără bunurile de valoare. S-a descoperit că făptașul era un bărbat în vârstă de 31 de ani, Viorel Roman, în cazul unui portofel furat, iar în al doilea caz în care s-a furat un telefon mobil, același suspect a fost ajutat și de fratele său, Iie Roman, în vârstă de numai 25 de ani.

Conform anchetatorilor, ei nu au recurs la violență, însă au profitat de împrejurarea că era întuneric și au încercat să își mascheze trăsăturile pentru a nu fi prinși. Acest lucru a dus la acuzațiile de furt calificat și, respectiv, complicitate la furt calificat.

 Un portofel negru

Un ieşean a furat un portofel de la o persoană neatentă

Furturi în serie la Iași: unui cetățean i-a fost luat portofelul

O mana care tine un telefon mobil

Cei doi ieşeni au reușit să sustragă telefonul mobil de la persoana vătămată

Primul furt a avut loc la ora 5.00 dimineața, în luna septembrie a anului 2021, lângă o benzinărie din Iaşi. La comiterea faptei a participat doar Ilie Roman. Acesta a observat un bărbat care a ieșit de la un magazin non-stop și și-a pus în mod neglijent portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor. Anchetatorii au precizat că Ilie Roman a profitat de acest lucru și l-a urmărit, sustrăgându-i în final portofelul în care avea banii și actele de identitate.

„Din vizionarea înregistrărilor video aflate la dosarul cauzei, se observă că inculpatul Ilie Roman, care avea gluga hainei trasă deasupra capului, se afla pe trotuarul din fața magazinului și a observat că persoana vătămată a pus portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor. După câteva secunde de la plecarea persoanei vătămate spre domiciliu, inculpatul Ilie Roman, având fața parțial acoperită cu masca de protecție și gluga de la haină trasă deasupra capului, a pornit în urmărirea persoanei vătămate cu intenția de a-i sustrage portofelul. Inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată și, cu ajutorul mâinii drepte, i-a sustras din buzunarul de la spate al pantalonilor portofelul cu acte personale și bani, fără ca persoana vătămată s-a remarce acest aspect, iar, apoi, a fugit spre stânga, pe scări”, au afirmat oamenii legii. În timpul anchetei, Ilie Roman a recunoscut comiterea faptei.

Ciocanelul folosit de judecatori

Din cauza trecutului infracțional, frații au primit pedepse mai aspre

Cei doi frați au acţionat împreună

Maini pe gratii

Bărbații au fost trimiși în spatele gratiilor

Anchetatorii ieşeni mai spun că al doilea furt a fost comis de Ilie Roman și de Viorel Roman, fratele său, în calitate de complice, o săptămână mai târziu, în jurul orei 21.00.

„În ziua de 9 septembrie 2021, în jurul orei 21:08, inculpatul Viorel Roman, împreună cu inculpatul Ilie Roman, a urmărit-o pe persoana vătămată, iar, în momentul în care aceasta a ajuns pe terasa magazinului non-stop, a supravegheat zona în care se afla persoana vătămată, a stat în spatele inculpatului Ilie Roman, timp în care acesta a sustras din buzunarul vestei telefonul, acoperind astfel activitatea infracțională a acestuia, prin obturarea vizibilității și, totodată, sprijinindu-l moral pe inculpatul Ilie Roman, oferindu-i siguranța că va interveni în situația în care acesta ar fi fost prins”, au subliniat procurorii.

Aceștia i-au cauzat victimei daune de 1.500 de lei, neputându-se recupera telefonul furat. Cei doi bărbați au fost prinşi şi trimişi în judecată. Oamenii legii spun că Ilie Roman a mai fost condamnat în trecut atât în străinătate, pentru infracțiuni contra patrimoniului, cât și în România. Și Viorel Roman a avut probleme cu legea, având condamnări anterioare, spun anchetatorii ieşeni. Reporterii BZI au prezentat și alte cazuri de furturi în 2022.

Acum, judecătorii au emis pedepse pentru comiterea unor furturi în serie la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *