Prima pagină » Actualitate » Furtunile lovesc puternic România! Harta județelor vizate de noi alerte meteorologice
Furtunile lovesc puternic România! Harta județelor vizate de noi alerte meteorologice

Furtunile lovesc puternic România! Harta județelor vizate de noi alerte meteorologice

05 sept. 2024, 14:40,
în Actualitate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben de furtuni pentru estul țării, unde furtunile au provocat pagube semnificative în weekendul trecut. De această dată, avertizarea este valabilă pentru județele Galați și Tulcea, dar există posibilitatea ca ploile să se extindă pe arii mai mari. În contrast, în sud-vestul țării persistă un val de caniculă, cu temperaturi maxime între 33 și 35 de grade.

Între joi, ora 23:00, și vineri, ora 15:00, în județele Galați și Tulcea sunt așteptate averse semnificative, cu cantități de apă ce vor ajunge la 15-25 l/mp și, izolat, peste 30-40 l/mp.

Cod Galben de caniculă în sud-vestul țării

Un alt Cod Galben, valabil pentru joi, semnalează temperaturi extrem de ridicate în Banat, în cea mai mare parte a Crișanei, sudul și vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei.

În aceste zone se va înregistra caniculă și un disconfort termic accentuat, cu temperaturi maxime între 33 și 35 de grade.

Vineri, temperaturile vor rămâne ridicate în Banat, Crișana, sudul și vestul Olteniei, cu valori cuprinse între 32 și 34 de grade.

Vremea în București

În Capitală, joi, vremea va fi călduroasă, cu cer parțial noros după-amiaza și seara, iar în restul timpului predominant senin. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile maxime vor fi între 30 și 32 de grade, cu minime între 15 și 17 grade.

Vineri, va fi mai cald decât în mod obișnuit pentru începutul lunii septembrie. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat în timpul zilei. Temperaturile vor scădea ușor, cu maxime între 27 și 29 de grade și minime între 16 și 17 grade.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`