Prima pagină » National » Furtunile continuă să facă prăpăd în România! Zona țării în care scad drastic temperaturile
Furtunile continuă să facă prăpăd în România! Zona țării în care scad drastic temperaturile

Furtunile continuă să facă prăpăd în România! Zona țării în care scad drastic temperaturile

06 sept. 2024, 16:20,
în National

Florinela Georgescu, directorul de prognoză al ANM, a explicat că ciclonul care a afectat recent mai multe țări din Europa începe să își facă simțită prezența și în România. În Moldova și Dobrogea va pătrunde un val de aer rece, aducând furtuni și intensificări ale vântului.

În restul țării, temperaturile vor rămâne ridicate, iar în weekend vom avea parte de o vreme frumoasă, fără caniculă.

Furtunile continuă să facă prăpăd în România

Începând de săptămâna viitoare, un nou val de aer rece va ajunge în România, provocând furtuni și o scădere a temperaturilor.

„În regiunile estice, temperaturile vor scădea treptat din cauza unei mase de aer rece și a norilor densi care vor afecta în special Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. Ne așteptăm ca sudul Moldovei și Banatul Dobrogei, în special Galați și Tulcea, să fie cele mai afectate. Se vor acumula până la 30-40 de litri de apă pe metru pătrat în urma ploilor,” a explicat Florinela Georgescu la România TV.

Pe alocuri, vor fi și fenomene specifice instabilității atmosferice, precum fulgere și rafale de vânt.

În ansamblu, weekendul care urmează va fi caracterizat de vreme bună, cu precipitații reduse.

Pentru acest weekend, temperaturile vor oscila între 28 și 32°C în cea mai mare parte a țării, însă nopțile vor fi mai răcoroase în zonele de vale din nord-est și centru, cu minime de sub 12°C. De la mijlocul săptămânii viitoare, un val de aer rece de origine atlantică va traversa România, determinând o creștere a șanselor de ploaie, mai întâi în vest, apoi în celelalte regiuni. Aceasta va aduce și o scădere semnificativă a temperaturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *