Prima pagină » Actualitate » Furtună în PSD după eșecul moțiunii de cenzură!
Furtună în PSD după eșecul moțiunii de cenzură!

Furtună în PSD după eșecul moțiunii de cenzură!

01 sept. 2020, 15:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Eșecul moțiuni ide cenzură a creat o adevărată furtună în cadrul PSD. Președintele Senatului Robert Cazanciuc a scris pe pagina sa de Facebook, după ce moțiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută şi votată din cauza lipsei de cvorum, că de pierdut are în primul rând poporul român.

„Nu PSD a pierdut pentru că nu a reușit moțiunea, ci a pierdut poporul român. Dacă nu am fi avut o coaliție din umbră formată din PNL, PMP, USR și UDMR, guvernul Orban era istorie astăzi!”, a scris Robert Cazanciuc pe pagina sa de Facebook.

Furtună în PSD după eșecul moțiunii de cenzură: Senatorul Șerban Nicolae a renunțat la funcția de președinte al Comisiei Juridice din Senat

Senatorul PSD Șerban Nicolae susține că nu mai vede o justificare faptul că este amânată alegerea unui președinte la Senat, având în vedere că astăzi a început o nouă sesiune ordinară, iar Robert Cazanciuc este președinte interimar.

În februarie, Șerban Nicolae a fost propus de grupul PSD pentru a prelua funcția de președinte Senatului, al doilea om în stat, rămasă vacantă după demisia lui Teodor Meleșcanu, în urma unei decizii a Curții Constituționale.

Ulterior, Robert Cazanciuc a preluat în aprilie atribuțiile de președinte al Senatului de la colegul său Titus Corlățean, asigurând interimatul până în prezent.

Ieri, Șerban Nicolae a considerat „o mare şi nescuzabilă ruşine” faptul că partidul nu a reuşit să întrunească cvorumul pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Dat afară din partid!

Deputatul PSD Dan Ciocan a fost exclus din partid, într-o şedinţă a PSD Caracal, pentru că a lipsit de la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Biroul permanent al PSD Caracal a decis, luni, în şedinţă statutară, cu unanimitate de voturi dintre cei prezenţi, excluderea din partid a lui Dan Ciocan, membru în cadrul organizaţiei.

Conform social-democraţilor, motivele excluderii sunt absenţa de la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban şi încercările repetate de a convinge, în sediul PSD Caracal, folosindu-se de calitatea sa de deputat, membri cu notorietate ai PSD să candideze pentru Consiliul Local Caracal, din partea formaţiunii Pro România.

Moţiunea de cenzură nu a putut fi dezbătută şi votată luni din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenţi doar 226 de senatori şi deputaţi, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Pentru ca guvernul să fie demis, era necesar ca minimum 233 de parlamentari să voteze în favoarea moţiunii de cenzură.

Urmează și alte epurări?

Liderii PSD au anunțat pentru astăzi o ședință în care se va discuta despre excluderea parlamentarilor care au lipsit ieri de la votul moțiunii de cenzură.

„În prima şedinţă a Consiliului Politic Naţional, aceştia vor fi excluşi. Reconstrucţia PSD nu se poate face cu trădători şi oportunişti!”, se arată într-un comunicat al PSD de ieri.

Pe agenda informală a întâlnirii se regăsesc:

  • Moțiunea de cenzură. PSD va analiza dacă se mai organizează un plen reunit pentru a se vota moțiunea de cenzură sau dacă se renunță la demers. De asemenea, se va discuta dacă mai poate fi luată în discuție o altă moțiune de cenzură în noua sesiune ordinară.-
  • Sancțiuni. Se va analiza individual cazurile parlamentarilor PSD care au lipsit de la moțiunea de cenzură. Excluderea acestora a fost propusă de liderul PSD Marcel Ciolacu.
  • Șefia Senatului. PSD trebuie să stabilească dacă merge în continuare cu un interimar la șefia Senatului sau dacă trece la numirea în plen a unui președinte plin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *